سیاوش ارجمندزاده روز سهشنبه در ارتباط با پهلوگیری این کشتی افزود: این کشتی حامل ۲۰ هزار تن خاک فسفات است که پس از تخلیه به انبارهای منطقه ویژه بوشهر انتقال مییابد.
وی بیان کرد: نخستین کشتی حامل محموله خاک فسفات به وزن ۲۰ هزار تن هفتم تیرماه در بندر بوشهر تخلیه و به انبارهای منطقه ویژه اقتصادی بوشهر انتقال یافت.
ارجمندزاده ادامه داد: اکنون در مجموع ۴۰ هزار تن خاک فسفات با ۲ کشتی وارد بندر بوشهر شده که کشتیهای بعدی نیز بر اساس برنامه زمانبندی در اسکله مجتمع بندری نگین بوشهر پهلو میگیرد.
وی اظهار داشت: بندر بوشهر با ایجاد زیر ساختهای مناسب آماده انجام هرگونه خدمات به شناورها و صاحبان کالا است.
استان بوشهر دارای ۱۲ بندر تجاری است که ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در بندر بوشهر با تکمیل اسکلههای مجتمع بندری نگین به ۱۵ میلیون تن در سال افزایش مییابد.
خاک فسفات ماده اولیه و ضروری در تولید کودهای فسفات است و تنها راه تولید این کودها نیز وجود فسفات معدنی است.
بیشتر خاک زمینهای کشاورزی ایران دچار کمبود عنصر فسفر است که این موضوع موجب تضعیف برگ و ساقه و کاهش عمل فتو سنتز گیاهان میشود و به همین علت میوه دهی و بار دهی گیاهان و درختان کاهش قابل ملاحظهای پیدا میکند.
همچنین خاک فسفات ماده اولیه و ضروری در تولید اسید فسفریک است به این صورت که پس از استخراج از معدن فسفات و کوبش آن را با اسید سولفوریک شست وشو داده و اسید فسفریک تولید میشود.
با کاربرد خاک فسفات در کشاورزی میتوان علاوه بر تامین فسفر مورد نیاز گیاهان و درختان، موجب بهبود شرایط مکانیکی خاک نیز شد.