تهران- ایرنا- جدیدترین آمار منتشر شده از سوی سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا وضعیت یکسانی از نظر گسترش بیماری کرونا و همچنین مهار این بیماری نداشته‌اند و هند، اندونزی و بنگلادش؛ جایگاه مناسبی از این نظر ندارند.

جدیدترین گزارش سازمان جهانی بهداشت در باره ویروس کرونا که دیروز ۲۰ جولای ۲۰۲۰ منتشر شد، وضعیت مناطق مختلف جهان و همچنین کشورهایی که در این مناطق قرار گرفته‌اند را از نظر تعداد مبتلایان و تعداد مرگ و میر ناشی از این بیماری نشان می‌دهد. مقایسه آمار و ارقام منتشر شده با ماه قبل بیانگر این است که تعداد مبتلایان با ۵ میلیون و ۸۲۳ هزار و ۵۴۳ نفر افزایش به ۱۴ میلیون و ۳۴۸ هزار و ۵۸۵ نفر رسیده است. همچنین تعداد فوتی‌های ناشی از کرونا نیز در ماه جولای نسبت به ماه قبل ۱۴۶ هزار و ۷۱۸ مورد افزایش داشته است. 

این افزایش برای مناطق مختلف قاره آسیا به قرار زیر است:

منطقه شرق مدیترانه که بیشتر شامل کشورهای خاورمیانه و برخی از کشورهای آفریقایی می‌شود از ۸۷۸ هزار و ۴۲۸ مورد مبتلا در ماه ژوئن به ۱ میلیون و ۳۸۷ هزار و ۲۹۵ مورد در ماه جاری رسیده است. به عبارتی ۵۰۸ هزار و ۸۶۷ مورد افزایش داشته است. تعداد افراد فوت شده در این کشورها نیز با افزایشی ۱۵ هزار و ۱۲۶ نفری روبه رو بوده است. 

در کشورهای جنوب شرق آسیا نیز تعداد مبتلایان ۸۷۵ هزار و ۸۵۶  نفر افزایش داشته است. در این منطقه از آسیا تعداد مبتلایان از ۵۶۰ هزار و ۲۸۵ مورد در ماه ژوئن به  ۱ میلیون و ۴۳۶ هزار و ۱۴۱ مورد رسیده است. تعداد افراد فوت شده نیز ۱۷ هزار و ۵۷۴ مورد بیشتر از ماه قبل بوده است.

در شرق آسیا نیز تعداد مبتلایان در این ماه به ۲۶۳ هزار و ۵۶۵ نفر رسیده است که نسبت به ماه قبل ۶۰ هزار و ۷۵ نفر بیشتر شده است. تعداد افراد فوت شده نیز از ۷ هزار و ۲۸۸ نفر به ۸ هزار و ۶۹ نفر رسیده که بیانگر افزایشی ۷۸۱ نفری است. 

منطقه
 

تعداد مبتلایان تعداد مرگ و میر
جولای ژوئن جولای ژوئن
جهانی ۱۴۳۴۸۵۸۵ ۸۵۲۵۰۴۲ ۶۰۳۶۹۱ ۴۵۶۹۷۳
آفریقا ۵۹۷۲۲۳ ۲۰۸۵۳۵ ۹۶۹۱ ۴۷۵۰
آمریکا ۷۵۸۴۶۷۵ ۴۱۶۳۸۱۳ ۳۰۹۳۰۹ ۲۱۵۹۰۳
شرق مدیترانه (غرب آسیا) ۱۳۸۷۲۹۵ ۸۷۸۴۲۸ ۳۴۶۸۶ ۱۹۵۶۰
اروپا ۳۰۷۹۲۱۸ ۲۵۰۹۷۵۰ ۲۰۷۵۳۵ ۱۹۲۶۴۵
جنوب شرق آسیا ۱۴۳۶۱۴۱ ۵۶۰۲۸۵ ۳۴۳۸۸ ۱۶۸۱۴
شرق آسیا ۲۶۳۵۶۵ ۲۰۳۴۹۰ ۸۰۶۹ ۷۲۸۸

به طور مشخص در شرق  و جنوب شرق آسیا کشور هند با تعداد ۴۰ هزار و ۴۲۵ مورد ابتلای جدید، بیشترین آمار را داشته است. پس از آن بنگلادش با ۲ هزار و ۴۵۹ مورد ابتلای جدید در رتبه دوم قرار گرفته است. اندونزی نیز ۱ هزار و ۶۳۹ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا را ثبت کرده است و بدین ترتیب بعد از هند و بنگلادش در رتبه سوم از نظر تعداد موارد جدید ابتلا قرار دارد. 

کشور تایلند در این ماه تنها ۱ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا را گزارش کرده است. بنابراین از این نظر وضعیتش از سایر کشورها بهتر است. سریلانکا، کره و مالدیو نیز به ترتیب با ۱۶، ۲۶ و ۳۶ مورد از موقعیت خوبی در میان کشورهای این منطقه از آسیا برخوردار هستند. 

کشور چین نیز هرچند ۱۳۱ مورد ابتلای جدید داشته اما به نسبت جمعیت و در مقایسه با هند عملکرد مطلوبی در مهار بیماری کرونا و جلوگیری از شیوع آن داشته است. 

از نظر تعداد افراد فوت شده نیز به جز سه کشور هند، بنگلادش و اندونزی سایر کشورها هیچ موردی را گزارش نکرده اند. البته کره جنوبی نیز تنها ۱ مورد فوتی داشته است و از این نظر می تواند در شمار کشورهای موفق قرار بگیرد. در این ماه هند ۶۸۱ مورد، بنگلادش ۳۷ و اندونزی نیز ۱۲۷ مورد فوت ناشی از کرونا را گزارش کرده‌اند. 

نام کشور تعداد کل مبتلایان موارد جدید ابتلا تعداد کل فوت شده ها موارد جدید فوت شده
هند ۱۱۱۸۰۴۳ ۴۰۴۲۵ ۲۷۴۹۷ ۶۸۱
بنگلادش ۲۰۴۵۲۵ ۲۴۵۹ ۲۶۱۸ ۳۷
اندونزی ۸۶۵۲۱ ۱۶۳۹ ۴۱۴۳ ۱۲۷
نپال ۱۷۶۵۸ ۱۵۶ ۴۰ ۰
تایلند ۳۲۵۰ ۱ ۵۸ ۰
مالدیو ۲۹۶۶ ۳۶ ۱۵ ۰
سریلانکا ۲۷۲۴ ۱۶ ۱۱ ۰
چین ۸۶۰۶۸ ۱۳۱ ۴۶۵۳ ۰
فیلیپین ۶۷۴۵۶ ۲۵۷ ۲۷ ۰
سنگاپور ۴۷۹۱۳ ۲۵۷ ۲۷ ۰
ژاپن ۲۵۰۹۶ ۴۵۴ ۹۸۵ ۰
کره جنوبی ۱۳۷۷۱ ۲۶ ۲۹۶ ۱