فریدالدین سلیمی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: تعداد بهرهبرداران خسارت دیده جهت پرداخت غرامت پنج هزار و ۲۹۰ نفر بودند که ۹۰ درصد آنها تا کنون کمک بلاعوض دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: علاوهبر کمکهای بلاعوض، کشاورزان آسیب دیده ناشی از این سیلاب برای دریافت تسهیلات کم بهره به بانکهای عامل معرفی شدند.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان کل تسهیلات کم بهره تخصیص یافته را یکهزار میلیارد ریال اعلام کرد.
وی بیان کرد: این سیلاب به ۱۵ شهرستان جنوبی سیستان و بلوچستان بیشاز هفت هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال به زیر بخشهای کشاورزی این استان خسارت زد.
به گفته استاندار سیستان وبلوچستان؛ بارندگیهای سیل آسای دیماه پارسال بیش از ۲ هزار و ۹۱۱ میلیارد تومان به زیرساختهای بلوچستان خسارت وارد کرد.
ورود سامانه بارشی و بارندگیهای سیل آسا در روزهای ۲۰ تا ۲۲ دی پارسال سبب قطع ارتباط ۵۰۰ روستا در سیستان و بلوچستان شده بود که به همین دلیل و شرایط بد جوی در روز نخست امکان امداد رسانی بسیار محدود بود اما پس از آن کار امداد رسانی و ارائه خدمات به سیل زدگان بوسیله قایق، چرخبال و روستاهایی که ارتباط زمینی آنها برقرار شده بوسیله خودروهای سبک و سنگین با سرعت انجام شد.
سیلی که به گفته استاندار سیستان و بلوچستان در هر ثانیه ۳۰ هزار و ۹۸۷ متر معکب آب آورد و در مجموع یک میلیارد و ۱۲۶ میلیون متر معکب آب وارد رودخانههای جنوب این استان شد. در طول دو روز آنقدر بارید تا سدهای جنوب استان را سرریز و رکوردهای بارندگی را جا به جا کرد.
متوسط بارندگی بلند مدت سیستان و بلوچستان ۱۱۳ میلیمتر بود اما طی ۲روز، میانگین بارشها به ۱۲۵ میلیمتر رسید و ۱۱ درصد نسبت به بلند مدت افزایش یافت.