تربت‌حیدریه - ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تربت‌حیدریه گفت: هم‌اکنون هزار و ۷۵۰ خانوار روستایی در دو بخش کدکن و رخ از توابع این شهرستان، از نعمت آب آشامیدنی پایدار، سالم و بهداشتی بهره‌مند هستند.

صادق یوسفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، میزان اعتبار هزینه شده برای اجرای این طرح را ۵/۵ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: همسو با اجرای این طرح، توسعه شبکه آبرسانی کدکن، اصلاح شبکه آبرسانی روستای جوادیه به طول ۲۵۰ متر، آبرسانی به خانه‌های بنیاد مسکن، تجهیز چاه شماره دو مجتمع آبرسانی روستاهای "نوری، قجاق، پاگدار، شور حصار و غنچی" و چاه شماره دو روستای "سربالا" در تربت‌حیدریه انجام شد.

وی ادامه داد: با پیگیری‌های صورت گرفته، طرح اصلاح شبکه آبرسانی به روستای "نسر" تربت‌حیدریه نیز از محل اعتبارات عمرانی سال ۹۸ با جذب پیمانکار آغاز شد و هم‌اکنون نیز این طرح با پیشرفت فیزیکی مطلوبی در حال اجراست.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تربت‌حیدریه گفت: با ادغام شرکت‌های آبفای شهری و روستایی، این نهاد اکنون به ۶۲ هزار مشترک شهری و ۲۹ هزار و ۱۰۰ مشترک روستایی در سطح شهرستان خدمات ارایه می‌دهد و تا کنون بیش‌ از ۲۹ هزار انشعاب فاضلاب شهری در تربت‌حیدریه واگذار شد و میزان بهره‌برداری از این طرح نیز ۵۲ درصد است.

یوسفی طول خطوط شبکه توزیع و انتقال آب در نقاط شهری را به ترتیب ۵۶۰ و ۱۹۹ کیلومتر عنوان کرد و افزود: طول خطوط انتقال و نیز شبکه توزیع در نقاط روستایی نیز به ترتیب ۲۷۸ و ۵۹۴ کیلومتر است.

وی همچنین طول خطوط جمع‌آوری فاضلاب شهری را ۲۳۰ کیلومتر و خط انتقال تا تصفیه‌خانه را نیز ۱۰ کیلومتر ذکر کرد و از تجهیز دو باب آزمایشگاه کنترل کیفی آب خبر داد و اظهار داشـت: آزمایشگاه آب مجهز به استانداردهای لازم است و در آن آزمایش‌های شیمیایی و میکروبی به درستی انجام می‌شود و همچنین آزمایشگاه مجهز فاضلاب نیز در محدود تصفیه‌خانه فاضلاب در حال فعالیت است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تربت‌حیدریه شمار ایستگاه پمپاژ آب در نقاط شهری و روستایی را به ترتیب پنج و ۲۰ ایستگاه عنوان کرد و گفت: تعداد زیادی از روستاهای تربت‌حیدریه به صورت مجتمعی هستند و بر این اساس ۱۸ مجتمع آبرسانی در نقاط روستایی این شهرستان آب مورد نیاز مردم را تامین می‌کند.
یوسفی افزود: هم اکنون ۱۴ باب مخزن ذخیره آب شهری با ظرفیت نزدیک به ۴۰ هزار متر مکعب و ۱۰۴ باب مخزن ذخیره آب روستایی با ظرفیت ۱۰۵ هزار مترمکعب، آب آشامیدنی مورد نیاز مردم این شهرستان را تامین می‌کنند.
وی ادامه داد: ظرفیت منابع تامین آب در شهر ۳۶ حلقه چاه و دو چشمه و در روستاها نیز ۵۴ حلقه چاه و ۱۰ چشمه است و حداکثر توان تامین آب در مناطق شهری ۶۶۵ و در روستاها نیز ۲۴۵ لیتر بر ثانیه است.

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.