تهران - ایرنا - در راستای تاکید رییس قوه قضاییه بر ضرورت هوشمندسازی قوه در همه ابعاد و حرکت به سمت دستگاه قضایی هوشمند، جلسه آنلاین رسیدگی به شکایت شاکی پرونده‌ای که تقاضای احقاق حق کرده و اکنون در سئول پایتخت کشور کره جنوبی زندگی می‌کند، در خراسان جنوبی برگزار شد.

به گزارش روز سه شنبه مرکز رسانه قوه قضاییه، جلسه رسیدگی به شکایت یکی از ۲۹ شاکی پرونده‌ای که تقاضای احقاق حق کرده و هم اکنون در سئول پایتخت کشور کره جنوبی زندگی می‌کند روز گذشته در شعبه اول دادیاری دادسرای شهرستان بیرجند به صورت آنلاین برگزار شد.

این شاکی در دادگاه آنلاین در اظهارات خود با قاضی پرونده ضمن اعلام انصراف از شکایتش گفت: برای ارائه مستندات شکایت یا اعلام رضایت یا انصراف خود، باید مسیر کره جنوبی تا ایران طی می‌کردم یا وکیل می‌گرفتم که هزینه بسیار زیادی هم از نظر مالی و هم از نظر زمانی داشت که به لطف الهی با برگزاری دادگاه آنلاین با بهترین روش دادگاه برگزار شد که یکی از دلایل انصراف من نیز از شکایت صورت گرفته همین برگزاری دادگاه آنلاین بود تا من نیز سهمی در مختومه شدن پرونده و صرفه جویی در وقت‌های رسیدگی در دادگاه‌ها داشته باشم.

عباس اسماعیلی معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری استان خراسان جنوبی درباره دادگاه‌های آنلاین گفت: امکان برگزاری دادگاه‌های آنلاین با کمترین امکانات، اما در سریعترین زمان ممکن در استان فراهم شده که تلاش‌های مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه و حمایت‌های همه جانبه ریاست کل دادگستری استان دادگستری استان همچنین استقبال قضات از این موضوع نتیجه این امر مهم است.

وی با اعلام اینکه تا کنون سه هزار و ۸۵۸ دادگاه‌ آنلاین در کلیه شعب حوزه‌های قضائی استان برگزار شده، افزود: روند برگزاری دادگاه‌های آنلاین تأثیر زیادی بر افزایش رضایتمندی مردم از قوه قضائیه و افزایش مصالحه پرونده‌ها را همراه دارد.

معاون رئیس کل دادگستری استان همچنین اظهارداشت: برقراری ارتباط تصویری با اشخاص پرونده تاکنون در درون حوزه‌های قضائی داخل کشور و نقاط مرزی که بعضاً با دادگاه محل برگزاری، مسافتی بالغ بر ۲۰۰۰ کیلومتر دارند و ارتباط با خارج از کشور بر روی آب‌های بین المللی با طرفین دعوی و امروز هم با کشور کره جنوبی شهر سئول با اصحاب پرونده ارتباط تصویری برقرار شد.

وی با اشاره به بازخوردهای به دست آمده که حاکی از استقبال اشخاص حقیقی و حقوقی از برگزاری دادگاه‌های آنلاین است گفت: در مورد زندانیان و رسیدگی به مشکلات آنان نیز تمامی جلسات و دادگاه‌های آنان با برقراری ارتباط تصویری ویدئو کنفرانسی صورت می‌پذیرد و زندانیان نیازی به حضور فیزیکی در جلسات و شعب رسیدگی کننده ندارند.

اسماعیلی یادآور شد: در برقراری ارتباط تصویری دادگاه آنلاین (زندانی یا سایر اشخاص) اظهارات توسط همکاران همزمان در سامانه سمپ درج و ثبت می شود و امضای الکترونیک شخص نیز همزمان در ذیل برگ صورت مجلس درج می شود.