«موسی علیزاده طباطبایی» روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود که روابط دو کشور وارد مرحله راهبردی شده و در مسیر صحیح و مستحکم قرار گرفته، به نحوی که قطار این مناسبات کند نخواهد شد.
ثبات در روابط تهران – بغداد
وی تاکید کرد که روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق به سطحی از استحکام و ثبات رسیده که جابهجایی مسئولیتها و افراد در پستهای کلان دو کشور، این روند را دچار خدشه نخواهد کرد.
معاون سفارت ایران در بغداد گفت که همراهی هیات عالیرتبه سیاسی و اقتصادی با نخستوزیر عراق در سفر به تهران، نشانه اراده جدی بغداد برای رساندن سقف تبادلات تجاری از ۱۲ میلیارد به ۲۰ میلیارد دلار در سال است.
طباطبایی افزود: همراهی وزیران امور خارجه، نفت، برق، برنامهریزی، دارایی، حمل و نقل، دفاع و تعدادی از مشاوران امنیتی و اقتصادی و بانکی با «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق به تهران نشاندهنده تلاش دولت این کشور برای تعمیق مناسبات در بخشهای مختلف اقتصادی، سیاسی، تجاری، امنیتی و نظامی، حمل و نقل و بانکی با جمهوری اسلامی ایران است.
آمادگی ایران برای خرید مازاد محصولات کشاورزی عراق
وی تاکید کرد که از نگاه جمهوری اسلامی ایران امنیت، ثبات و بالندگی اقتصادی هر یک از کشورهای منطقه میتواند بر کل منطقه اثر مثبت بگذارد و بر اساس همین اصل تهران همواره آمادگی خود را برای توسعه روابط با کشورهای همسایه اعلام کرده است.
کاردار سفارت ایران از پیشنهاد جدید تهران به مقامات عراقی برای خرید محصولات کشاورزی مازاد این کشور و فراهم کردن صادرات آنها به کشورهای آسیای میانه و جنوب شرق آسیا، خبر داد.
به گفته وی، با توجه به بهبود تولید محصولات کشاورزی در عراق از جمله خودکفایی در تولید گندم و جو، ایران آمادگی خود را برای خرید مازاد تولید محصولات این کشور اعلام کرده است.
طباطبایی افزود که با اتصال خط ریلی دو کشور، زمینه صادرات محصولات عراقی به کشورهای آسیای میانه و جنوب شرق آسیا تا چین فراهم میشود.
وی بر ضررت شتاب در ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک تاکید کرد و گفت که اجرای این طرح میتواند در توسعه مناسبات اقتصادی دو کشور اثر گذار باشد.
مناسبات راهبردی ایران و عراق الگوی موفق دیپلماسی منطقهای
این دیپلمات ایرانی مناسبات عالی دو کشور را الگو و دلیلی بر موفقیت دیپلماسی منطقهای جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت که تهران همواره خواهان توسعه روابط بین کشورهای منطقه بوده و دستاورد این تلاشها امروز روابط دو جانبه را تبدیل به همکارهای منطقهای کرده است.
وی مناسبات ایران با همسایگان از جمله افغانستان، پاکستان، ترکیه و عراق را یکی از نشانههای دیپلماسی موفق جمهوری اسلامی خواند و افزود: روابط منطقهای ایران امروز روندی رو به جلو دارد.
طباطبایی با بیان اینکه برخی دشمنان منطقه بارها برای اثرگذاری بر مناسبات ایران و عراق تلاش کردهاند، تصریح کرد: سفر امروز الکاظمی به تهران نشان میدهد که قطار مناسبات دو کشور نه تنها کندتر نشده، بلکه سریعتر هم شده است.
وی تاکید کرد که روابط دو جانبه علاوه بر منفعت دو کشور و دو ملت، به طور مثبتی بر امنیت و صلح منطقهای نیز اثرگذار خواهد بود.
تاکید تهران بر گسترس روابط با کشورهای منطقه
این دیپلمات ایرانی خاطر نشان ساخت که تهران همواره به دنبال گسترش روابط منطقهای است، در حالیکه دشمنان منطقه برای پاشیدن بذر تنش و فتنه کوشیدهاند.
طباطبایی افزود که جمهوری اسلامی ایران امروز به کشورهای منطقه انرژی، گاز، برق و مواد غذایی و تولیدات صنعتی صادر میکند، در حالیکه رهآورد دشمنان برای منطقه تجارت سلاح، تنشآفرینی، نفرتانگیزی و تروریسم بوده است.
وی با تاکید بر اینکه ملتهای منطقه از صداقت ایران اطمینان دارند، گفت: روابط راهبردی بین ایران و عراق، ناشی از سرمایهگذاری معنوی ایران در دو کشور است، زیرا ملتها همواره بهترین تضمین کننده روابط پایدار بین کشورها هستند.
ناکامی تلاش دشمنان برای تفرقهافکنی
این کارشناس سیاسی ادامه داد که دشمنان در طول سالهای اخیر تلاشهای گستردهای برای اختلافافکنی و فتنهانگیزی بین دو ملت ایران و عراق انجام دادهاند، اما هوشیاری دو ملت و مقامات دو کشور تاکنون این توطئهها را خنثی کرده است.