شیراز -ایرنا- (telemedicine ) تله مدیسین به معنای "پزشکی از راه دور "مشتمل بر نگهداری، مراقبت، تشخیص، مشاوره و معالجه بیماران است که با انتقال داده های پزشکی و مسائل آموزشی به درمان و مراقبت از بیماران کمک می کند ، این شیوه اکنون از سوی متخصصان دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای درمان و تیمار بیماران کرونایی مورد توجه قرار گرفته است.

 در نگاهی جامع تر و کامل تر  بطور عمومی پزشکی از راه دور کاربرد فناوری های پزشکی و ارتباطی جهت تبادل هر گونه اطلاعات، اعم از داده ، صدا یا ارتباطات تصویری بین پزشک و بیمار یا پزشک و متخصصان بهداشت و درمان در موقعیت های مجزای جغرافیایی و به منظور ایجاد امکان تبادل جهت مقاصد پزشکی ، بهداشتی درمانی ، تحقیقاتی و آموزشی است ، اکنون که تماس حضور با بیماران کرونا می‌تواند خطر ابتلای کارکنان بهداشتی و درمانی را بیشتر کند این شیوه مراقبت و نگهداری برای بیماران کرونایی موثر است.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز  روز سه شنبه در نشست ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در این دانشگاه استفاده از بستر تله مدیسین و آموزش مجازی برای ارتقای خدمت رسانی به بیماران مبتلا به کرونا در کلان منطقه ۵ کشور را یاد آو ر شد.

مهرزاد لطفی تاکید کرد: برای پوشش ارایه خدمات به بیماران مبتلا به کرونا  در بیمارستان های سطح استان فارس و تعیین تکلیف آنان از سوی اساتید دانشگاه و همچنین برای همکاری و تبادل تجربیات در پیشگیری و درمان بیماران مبتلا به کرونا  در سطح دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه پنج کشور، لازم است از امکانات تله مدیسین و آموزش مجازی استفاده شود.

وی با اشاره به نشست ویدئوکنفرانسی روز گذشته با وزیر بهداشت، گفت: دکتر  سعید نمکی  از مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز به دلیل داشتن تیم قوی پزشکی و مدیریت مناسب در مدیریت بیماری کرونا  تقدیر کرد.

رئیس دانشگاه  علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه ۱۰ درصد مبتلایان کشور و ۲.۵  درصد جانباختگان کشور بر اثر کرونا به استان فارس اختصاص دارد گفت: نگاهی به این آمار بیانگر موفقیت تیم سلامت فارس در نگهداری از بیماران کرونا است، باید برای حفظ و ارتقای وضعیت موجود، تیم های بهداشتی و درمانی برای ارزیابی و ارتقای فرآیندها به شهرستان های دارای بیشترین افزایش مبتلایان اعزام شوند.

دکتر لطفی ادامه داد: لازم است تیم های نظارتی درمان برای بررسی وضعیت موجود و آمار کارکنان مثبت در بیمارستان ها، از مراکز درمانی به صورت مرتب بازدید کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین بر سطح بندی بخش های ویژه برای سرویس دهی بهتر به بیماران نیازمند این خدمات و بررسی و ارتقای سطح ارایه خدمت در بیمارستان پشتیبان تاکید کرد.

در این نشست معاونان و مدیران ارشد دانشگاه گزارش هایی در خصوص حوزه های مختلف مانند وضعیت بیماران بستری کرونا ، درصد اشغال تخت های عادی و ویژه، بیمارستان پشتیبان، وضعیت ابتلا در شهرستان های استان، تجهیزات و ملزومان پزشکی، نیروی انسانی، انجام آزمایش های کرونا، نوبت کاری پزشکان و کارکنان ارایه کردند.

کرونا در فارس تهاجمی شده است

معاون بهداشت دانشگاه  علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست تاکید کرد:  آمار نشان دهنده این است که ویروس کرونا عفونی تر و تهاجمی تر شده است، بنابراین مردم باید با جدیت توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.

عبدالرسول همتی با اشاره به آمار مقایسه ای بیماری کرونا  در کشور و استان فارس گفت: در حالی که ۱۰ درصد از موارد ابتلای کشور شامل بیماران استان فارس می شود، خوشبختانه تنها ۲.۵  درصد موارد مرگ و میر کرونا  کشور مربوط به فارس است و این نشان دهنده تلاش گسترده و خستگی ناپذیر کادر بهداشتی و درمانی فارس است که برای بهبودی بیماران از جان مایه می گذارند.

او از مردم استان خواست توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند و با رعایت این توصیه ها به کادر بهداشتی و درمانی کمک کنند تا با روحیه بهتر به بیماران خدمت کنند.

از دیروز تا امروز ۳۱ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۶۲۵ بیمار جدید مبتلا به کرونا  در کشور شناسایی شدند  و مجموع بیماران   در کشور به ۲۷۸ هزار و ۸۲۷ نفر رسیده است ،  متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۲۹ بیمار کرونا  جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴ هزار و ۶۳۴ نفر رسید.