حمید نادگران، رییس دانشگاه شیراز روز سهشنبه در حاشیه آیین مجازی امضای این تفاهمنامه، هدف از انعقاد آن را، گسترش زبان و فرهنگ بهعنوان عامل دوستی میان ملتها، گسترش مناسبات علمی برای تبدیل شدن آن به چشماندازهای مشترک، تلاش برای راهاندازی رشتههای مشترک و اعطای مدرک دوجانبه، حضور استادان در دانشگاههای دیگر، پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی و محقق کردن فرصتهای مطالعاتی برای استادان و دانشجویان برشمرد.
وی افزود: همچنین همافزایی موثر بین ادارههای روابط عمومی هر ۲ دانشگاه، تاسیس رشتههای فرهنگ و ادبیات ایران و چین در هر ۲ دانشگاه، اجرای پروژههای مشترک علمی به ویژه در رشتههای علوم انسانی، علوم سیاسی، هنر و معماری، مدیریت و حسابداری از دیگر اهداف انعقاد این تفاهم نامه به شمار میآید.
نادگران، با اشاره به پیشینه ۷۰ ساله دانشگاه شیراز، از این دانشگاه به عنوان یکی از سرمایههای علمی و معنوی بسیار مهم در جنوب کشور یاد کرد و اظهار داشت: دانشگاه شیراز با برخورداری از ۱۸هزار دانشجو در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و افزون بر ۷۰۰ عضو هیات علمی در زمره دانشگاههای بزرگ سطح یک ملی و بینالمللی است.
رییس دانشگاه شیراز بیان کرد: توجه به دیپلماسی علمی و ورزشی در دستور کار اصلی این دانشگاه قرار دارد و در حال رایزنی برای اجرایی شدن آنها با دانشگاههای معتبر جهان هستیم.
زمینهسازی برای ایجاد رشته چینشناسی و آموزش زبان چینی در دانشگاه شیراز
نادگران همچنین در مورد همکاری میان دانشگاه شیراز و پکن بیان داشت: همکاری میان این ۲ دانشگاه میتواند زمینهساز ایجاد دوره چینشناسی و زبان و ادبیات چینی در دانشگاه شیراز و ایجاد دوره ایرانشناسی و زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه زبان و فرهنگ پکن شود.
وی ادامه داد: هماکنون گروههای علمی پژوهشی در دانشگاه شیراز تشکیل شده است تا به تعمیق هرچه بیشتر این مناسبات کمک کنند.
امضای تفاهمنامه، همکاری بُرد- بُرد است
پروفسور لیولی، رییس دانشگاه زبان و فرهنگ پکن نیز با ابراز خرسندی از امضای این تفاهمنامه علمی آموزشی با دانشگاه شیراز اظهار امیدواری کرد، انجام فعالیتهای علمی، زمینهساز ارتباطات و تبادلات فرهنگی میان ۲ دانشگاه و دو کشور ایران و چین شود.
وی افزود: همه با هم تلاش میکنیم با اجرای این تفاهمنامه، زمینه بُرد - بُرد در همکاریهای ۲ جانبه فراهم شود.
جمهوری خلق چین به مرکزیت پکن در شرق قاره آسیا واقع شده است.