سمنان- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: یکی از مهمترین ارکان اجرا و موفقیت برنامه‌های فرهنگی و هنری در شهرها، شهرداری‌ها هستند که با توجه به ظرفیت‌ و امکاناتی که در اختیار دارند، می توانند ضامن موفقت فعالیت‌های این حوزه باشند.

فرشید فلاح شامگاه سه شنبه پس از پایان سفر خود به دامغان با اشاره به برگزاری نشست با شهردار این شهر بیان کرد: تلاش برای تحقق و اجرای طرح‌هایی همچون شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، گذر فرهنگ و هنر و پایتخت کتاب با همکاری شهرداری‌ها از جمله اولویت‌های مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در استان‌ها نیز دنبال می شود. 

فلاح گفت: شهرداری‌ها در زمینه اجرای فعالیت‌های فرهنگی و هنری از ظرفیت خوبی برخوردارند که ما نیز آمادگی داریم تا در اجرای این طرح‌ها، همکاری لازم را با شهرداری‌ها داشته باشیم.

وی به تشریح طرح گذر فرهنگ و هنر و پایتخت کتاب و دستورالعمل های مرتبط بر ضرورت تسریع در ایجاد گذر فرهنگ و هنر و طرح پایتخت کتاب تاکید کرد.

فلاح اضافه کرد: هدف از اجرای این طرح در شهرستان، فراهم کردن امکان تجمیع تمامی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های فرهنگی و هنری مردم و هنرمندان و همچنین اجرای برنامه های مختلف فرهنگی و هنری توسط مردم در یک مکان ثابت و تحت عنوان گذر فرهنگ و هنر است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان تصریح کرد: این طرح‌ها می تواند علاوه بر کمک به رونق اقتصاد حوزه هنر، تبدیل به یک ظرفیت گردشگری شود که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

شهردار دامغان نیز گفت: ساماندهی و استفاده از ظرفیت چهره‌های شاخص فرهنگی و هنری از مهم‌ترین برنامه‌های شهرداری در آینده است که می تواند تعامل شهرداری با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی را تقویت کند. 

مسلم نصرتی اظهار داشت: برای ایجاد گذر فرهنگ و هنر آمادگی داریم تا با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، تمام توان خود را برای اجرای این طرح به کار گیریم. 

هنر تعزیه باید به صورت اصولی به نسل‌های آینده منتقل شود 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان هم چنین در دیدار با استاد نادعلی زاده پیشکسوت تعزیه دامغان مشهور به ملک الشعرای تعزیه ایران، بر تلاش برای انتقال این هنر با قدمت به صورت اصولی و با رعایت آیین و اصول آن، به نسل‌های بعدی تاکید کرد.

فلاح ادامه داد: ترکیب هنرها در تعزیه و گستردگی جغرافیایی اجرای آن، از جمله ویژگی‌های این هنر اسلامی ایرانی است. 

وی تصریح کرد: در هنر تعزیه، شعر، موسیقی و نمایش به کمک هم می‌آیند و هنری ناب و قابل توجه ارائه می‌کنند.

فلاح اضافه کرد: هنر تعزیه در بیشتر نقاط ایران به خصوص کرمان و دامغان با سابقه طولانی تری همراه است که این گستردگی جغرافیایی نشان از مورد اقبال بودن این هنر دارد.