حمیدرضا خورشیدی روز سهشنبه در حاشیه بازدید از اداره هواشناسی و ایستگاه اقلیمشناسی شهرستان سمیرم، اظهارداشت: علاوه بر کمبارشی، به هنگام نبودن بارندگیها و کم بودن بارشها را در پاییز امسال خواهیم داشت.
به گفته وی سال گذشته بارندگی در مجموع کل استان بویژه شهرستانهای شرقی و شمالی، وضعیت بارشها بهتر بود اما در غرب استان اصفهان شاهد پایینتر بودن میزان بارشها بودیم.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان با یادآوری اینکه این استان از نظر اقلیمی در شرایط مطلوبی قرار ندارد و به سمت خشکسالی پیش می رود، تصریح کرد: تحقیقات تخصصی در زمینه اقلیم خشکسالی و هواشناسی کاربردی استان انجام میشود و هر ماه یک تحقیق خشکسالی برای اصفهان ارائه میشود.
خورشیدی ادامه داد: هوشمندسازی ایستگاههای هواشناسی یکی از سیاست این اداره کل در مسیر ارتقاء جمعآوری، استانداردسازی دادهها و کیفیت بخشی به تولید محصولات متنوع برای کاربران مختلف ضروری است.
وی به جمعآوری اطلاعات هواشناسی در گذشته توسط عامل انسانی و ادوات سنتی اشاره کرد و افزود: این امر خالی از خطا نبود و بطور قطع هوشمندسازی و بکارگیری تجهیزات مدرن و روز دنیا کمک قابل توجهی به صدور پیش بینیها و پیش آگاهیها میکند.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه طبق سیاستهای برنامه ششم توسعه باید تمام ایستگاههای هواشناسی به فناوریهای نوین مجهز شود، اضافه کرد: هوشمندسازی ایستگاههای هواشناسی، ارتقا سطح خدماترسانی مطلوب به مسوولان و مردم را در بر خواهد داشت.
به گفته خورشیدی، سه شاخص دقت، صحت و سرعت در دریافت، ثبت و ارسال دادههای هواشناسی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.
وی درباره وضعیت هواشناسی سمیرم نیز به تکمیل و راهاندازی ایستگاه دوم اقلیم شناسی این شهرستان تا هفته دولت اشاره کرد و از فرماندار سمیرم خواست با تامین اعتبار و برقرسانی، این ایستگاه در هفته دولت امسال افتتاح شود.
مسوول اداره هواشناسی سمیرم در همین پیوند، گفت: ایستگاههای باران سنجی در مناطق و روستاهای ونک، مهرگرد، ورق، قلعه قدم، گرموک، ضرغامآباد، نقل، کُمه و بیده این شهرستان فعال هستند.
مهرداد طایی خاطرنشان کرد: ایستگاه اقلیمشناسی شهید حمزوی در شهر حنا(شرق سمیرم) نیز با تامین اعتبار و نصب تجهیزات از حالت سنتی به شکل مکانیزه و مدرن فعالیت خواهد داشت و دادههای خود را به لحظه ارائه میکند.
فرماندار سمیرم به تامین برق اورژانس و ایستگاه اقلیم شناسی هواشناسی در شهر بیده بخش پادنا اشاره کرد و گفت: با همکاری اداره کل هواشناسی و تامین اعتبار ملی و تملک داراییها، این ایستگاهها روزآمد و خودکار اداره میشوند.
اداره کل هواشناسی استان اصفهان دارای ۲۳ ایستگاه سینوپتیک، ۱۴ ایستگاه اقلیم شناسی و ۱۴۴ ایستگاه باران سنجی در شهرها و روستاهای مختلف است.
شهرستان سمیرم با چهار محدوده مطالعاتی(دشت) قبر کیخا، سمیرم، وردشت و کُمه و سدهای حنا، کمانه و قرقاچ، جزو حوضه آبریز کارون بزرگ محسوب میشود.
این خطه مرتفع و کوهستانی دارای ۱۸ هزار هکتار باغ، ۱۷ هزار هکتار زمین زراعی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی و ۳۳۰ هزار هکتار مرتع، رودخانهها، جنگلهای طبیعی و ذخیرهگاههای بزرگ زیستی و جانوری است.
شهرستان سمیرم در۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان، ضلع شمالی ارتفاعات دنا و زاگرس مرکزی واقع شده است.