به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد جواد ظریف روز سه شنبه در نشست خبری مشترک با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در محل ساختمان ضیافت های رسمی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به اینکه شما در دیدار در بغداد برای گفت وگو با عربستان سعودی سخن گفتید و چه دورنمایی برای چنین گفت وگوهایی را می بینید، اظهار داشت: ایران همواره می خواهد با کشورهای همسایه خود روابط خوب داشته باشد.
وی ادامه داد: داشتن روابط خوب با کشورهای همسایه از اولویت های سیاست خارجی ایران است.
وزیر خارجه بر عزم ایران برای توسعه روابط با کشورهای همسایه خود ازجمله در منطقه خلیج فارس تاکید کرد.
وی گفت: امروز بهترین روابط را در یک دهه اخیر با روسیه داریم، با ترکیه و عراق نیز روابط خوب داریم و روابط ایران با پاکستان نیز نزدیک است.
وزیر خارجه خاطرنشان کرد: با کشورهای جنوب خلیج فارس روابط داریم و آماده ایم با عربستان سعودی و امارات عربی متحده نیز روابط بر اساس احترام متقابل، توجه به منافع یکدیگر و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر داشته باشیم.
ظریف گفت: دولت عربستان از دیدگاه ما اطلاع دارد و به این کشور پیشنهاد ارائه شده است.
وی با اشاره به طرح امنیتی روسیه برای خلیج فارس یاداوری کرد که ایران نیز طرح صلح هرمز را پیشنهاد داده است که در واقع با طرح روسیه در یک راستا قرار دارد.
وی با بیان اینکه عراق نیز می خواهد در تامین امنیت منطقه همکاری داشته باشد،گفت: عراق می تواند در تامین امنیت و ثبات منطقه نقش مهمی داشته باشد.
وزیر خارجه گفت: ما از اعتمادسازی در منطقه و نیز نزدیکی مواضع کشورهای منطقه استقبال می کنیم.
تمدید محدودیت ارسال تسلیحات به ایران برجام را نقض می کند
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد تلاش آمریکا برای تمدید محدودیت ارسال تسلیحات ایران اظهار کرد: سرگئی لاوروف در این خصوص صحیح گفت و در قطعنامه 2231 شورای امنیت صحبتی از تحریم تسلیحاتی نشده است.
وی افزود: در این قطعنامه نظام اجازه شورای امنیت برای ارسال تسلیحات به ایران قید شده است که نتیجه مذاکرات طولانی بود.
وی ادامه داد: این جزئی از بسته برجام بود که دستکاری بسته به معنی نقض و تخریب برجام و قطعنامه 2231 است.
ظریف گفت: اکثریت کشورها و روسیه و چین رسما مخالفت خود را با این تلاش اعلام کردند و کشورهای اروپایی هم گفتند که در چارچوب برجام نمی توان در این خصوص (تمدید محدودیت ارسال تسلیحات ایران) گفت وگو کرد.
وی نتیجه گیری کرد: هرگونه تغییر در این توافق به معنای نقض کامل کل توافق است.
آمریکا قصد دارد از ظرفیت قطعنامه۲۲۳۱ برای تمدید محدودیت های تسلیحاتی علیه ایران استفاده کند. بر اساس این قطعنامه تحریم تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر (مهر) پایان خواهد یافت.
کشورهای اروپایی عضو برجام ماه گذشته با صدور بیانیهای تصریح کردند که به اجرای کامل قطعنامه ۲۲۳۱ پایبند هستند. آنها باب اشتراک نظر با آمریکا درباره پایان تحریمهای تسلیحاتی ایران را بازگذاشته اما بر لزوم حفظ برجام و پرهیز از اقدامی که این توافق را به مخاطره بیندازد تاکید کردند.