سرهنگ رضا عزیزی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: درصد بالایی از سوانح رانندگی این استان به علت بی توجهی راننده به مسیر پیش رو رخ میدهد که این نیز ناشی از خستگی و خواب آلودگی، سرگرم شدن به تنظیم سیستم صوتی، مکالمه با تلفن همراه و برداشتن اشیایی از کف وسیله نقلیه است.
وی بیان کرد: همچنین بخش زیادی از تصادف خسارتی، فوتی و جرحی این استان را واژگونی تشکیل میدهد که این قبیل سوانح رانندگی نیز ناشی از خستگی و خواب آلودگی و بیتوجهی به مسیر مقابل است.
رییس پلیس راه استان همدان اضافه کرد: هر شب شاهد یک سانحه از نوع واژگونی در جادههای برون شهری این استان هستیم که عواملی نظیر مسلط نبودن راننده بر خودرو و جاده نیز تاثیر بسزایی داشته است.
سرهنگ عزیزی با بیان اینکه ۸۵ درصد از سوانح فوتی از ساعت ۱۳ ظهر تا یک بامداد رخ میدهد بیان کرد: میزان استراحت راننده در طول روز، نوع غذایی که مصرف کرده، بیماری های گوارشی، اعتیاد راننده و مصرف داروهای خوابآور از علل افزایش خواب آلودگی و کاهش تسلط به خودرو و جاده است.
وی ادامه داد: مواردی از سوانح فوتی در همدان ناشی از شوخی راننده با دیگر سرنشینان یا دعوا و بحث و جدل ایجاد شده در خودرو بوده که موجب کاهش تسلط راننده به جلو و واژگونی وسیله نقلیه شده است.
رییس پلیس راه استان همدان افزود: خودرو با متوسط سرعت در کمتر از یک ثانیه ۳۰ متر را طی می کند و یک لحظه بی توجهی به جلو در کنار عرض کم جاده، موجب خروج وسیله نقلیه از مسیر اصلی و بروز سانحه فوتی و جرحی میشود.
سرهنگ عزیزی بیان کرد: نیمه شب گذشته یک مورد سانحه فوتی از نوع واژگونی در جاده همدان ملایر نزدیکی منطقه زمان آباد رخ داد که منجر به سقوط خودرو به داخل رودخانه و مرگ راننده شد.
وی گفت: یکی از راههای کاهش سوانح در این بزرگراه نصب نیوجرسی است اما به علت فراوانی روستاهای موجود در بزرگراه همدان - ملایر و استفاده ساکنان آنها از این جاده شریانی، نصب نیوجرسی امکانپذیر نیست.
بروز سوانح رانندگی در سه ماهه نخست سالجاری موجب مرگ ۷۲ تن در این استان شد که شامل ۵۷ نفر در سوانح برون شهری، ۱۴ نفر در تصادف های درون شهری و یک نفر نیز در راه خاکی و روستایی است.