احمد مرادی روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: این کلاسها با زیربنای ۲۳۳هزار و ۴۲۶ مترمربع در قالب ۳۶۸ پروژه در این استان با ۵۰۲ میلیارد و ۳۴۰ میلیون تومان اعتبار ساخته شدهاست که از این شمار ۶۱۱ کلاس با زیربنای ۷۸هزار و ۹۲۸ مترمربع زیربنا در قالب ۱۵۵ پروژه آموزشی توسط خیران مدرسه ساز احداث شدهاست.
وی بیان کرد: همچنین در دولت تدبیر و امید ۳۹۳ کلاس درس در استان بوشهر تخریب و بازسازی شدهاست با این وجود در زمان حاضر ۹۷۶کلاس درس تخریبی در قالب ۱۶۶ پروژه با زیربنای ۲۰هزار و ۴۲۲ مترمربع در این استان وجود دارد که بازسازی این فضاها نیازمند کمک خیران است.
مرادی اضافه کرد: سرانه فضای آموزشی به ازای هر دانش آموز در استان بوشهر ۶.۸ دهم مترمربع است که با سرانه ایدهآل حدود یک و نیم متر مربع فاصله دارد و در زمان حاضر تراکم دانشآموزی برای هر کلاس درس در این استان به طور میانگین ۲۲ نفر است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان بوشهر گفت: در زمینه تجهیز فضاهای آموزشی این استان از سال ۱۳۹۲ تاکنون ۲۵۴میلیارد و ۷۰۲ میلیون ریال اعتبار برای تامین تجهیزات و سیستمهای گرمایشی، سرمایشی و استاندارد سازی ۹هزار و ۶۹ کلاس درس در قالب ۸۶۸ مدرسه هزینه شدهاست.
وی ادامه داد: در این ارتباط تاکنون پنج هزار و ۵۵۴ دستگاه کولرگازی، یکهزار و ۵۷۲ رادیاتور، ۱۵۰ پکیج، تکمیل ۳۸ موتورخانه خوابگاه شبانهروزی، یکهزار و ۹۱۱ بخاری تابشی و ۱۶هزار و ۳۵۲ میز و نیک، سه هزار پنکه سقفی در استان تامین شده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان بوشهر گفت: از این شمار یکهزار و ۴۰۰ دستگاه کولر گازی با ۱۶ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات سفر رئیس جمهوری در اسفند ۹۷ خریداری شدهاست.
وی اضافه کرد: براین اساس اکنون هیچ کلاس درس بدون وسیله سرمایشی در استان بوشهر وجود ندارد اما به دلیل فرسودگی بخشی از این وسایل قابلیت استفاده ندارند و تلاش میشود با تامین اعتبار و خرید وسایل سرمایشی مورد نیاز محیط مناسبی برای تحصیل دانشآموزان فراهم شود.
مرادی گفت: بر اساس برنامهریزی انجام شده پیشبینی میشود در صورت تامین اعتبار لازم بیش از ۲هزار دستگاه کولر گازی مورد نیاز مدرسههای استان بوشهر تامین و تحویل آموزش و پرورش شود.
وی درباره پروژههای امسال مدرسه سازی در استان بوشهر یادآورشد: در نیمه نخست امسال ۳۷۰ کلاس درس در قالب ۶۲ پروژه با زیربنای ۶۲هزار و ۷۸۶ مترمربع در دست اجراست که با بهرهبرداری از آنها ۴۰ سانتی متر به سرانه فضای آموزشی این استان افزوده میشود.
وی بیان کرد: این پروژهها با بودجه ملی دولتی یا استانی و مشارکتی ساخته میشود.
مرادی تاکید کرد: تلاش شده پروژههای آموزشی در قالب برنامه مدون کوتاه، میان و بلند مدت با هدف برطرف کردن نیاز استان بوشهر در بخش فضاهای آموزشی احصا و اولویت بندی شود.
وی گفت: در زمان حاضر در استان بوشهر ۹۷۶ کلاس درس در قالب ۱۶۶ پروژه با زیربنای ۲۰هزار و ۴۲۲ مترمربع بعنوان مدرسههای تخریبی به شمار میروند که از لحاظ لرزهخیزی دچار مشکل و باید فضاهای استاندارد جایگزین آنها شود.
مرادی بیان کرد: فضاهای آموزشی غیراستاندارد در استان بوشهر ۹درصد است این درحالی است که این آمار در کشور ۳۰ درصد است و با بهرهبرداری از فضاهای در دست احداث این آمار به ۶ درصد میرسد و تا چهار سال آینده تلاش میشود فضاهای غیر استاندارد از لحاظ لرزه نگاری در این استان برطرف شود.