سنندج - ایرنا - مدیرکل آموزش فنی حرفه‌ای کردستان گفت: براساس مطالعات دینامیک اشتغال ۱۰ رشته اولویت دار در این استان وجود دارد که این اداره کل ۵۳ درصد آموزش‌های مهارتی خود را در این راستا ارائه می‌دهد.

سید جمیل احمدی روز چهارشنبه در گفت و گوی خبری به مناسبت هفته ملی مهارت با بیان اینکه مهارت آموختگان و افراد متخصص و کارآمد دارای زمینه مناسبی برای جذب در بازار کار هستند،  اظهار داشت: آموزش‌های مهارتی از ارکان اصلی توسعه و ایجاد اشتغال مولد و پایدار است.

وی اضافه کرد: با تغییر نگرش جوانان نسبت به آموزش های مهارتی،  امروز بخش عمده‌ ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاهی ارایه می‌شود که این امر خود نشان از اهمیت آموزش های مهارتی به عنوان حلقه مفقوده میان بازار کار و افراد جویای کار است.

مدیرکل آموزش فنی حرفه‌ای کردستان افزود: مطالعات دینامیک اشتغال کردستان توسط اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام و در آن ۱۰ رسته اصلی شغلی اولویت دار از نظر پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های موجود در استان کردستان مشخص شده که اداره کل آموزش فنی حرفه‌ای ۵۳ از آموزش‌های مهارتی ارائه شده خود را منطبق با این رسته ها و بقیه نیز در بخش کشاورزی  ارائه می‌شود.

احمدی یادآور شد: تدوین سند توسعه آموزش های مهارتی با رویکرد محلی و منطقه‌ای به عنوان یک سند بالادستی از اقدامات موثر اداره کل آموزش فنی حرفه‌ای کردستان است و سعی شده ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود منطقه‌ای لحاظ و بر اساس مزیت نسبی هر شهرستان تدوین شود.

وی تاکید کرد: این سند به تایید فرمانداران کردستان رسیده و در سال جاری ارائه آموزش های مهارتی منطبق با سند توسعه آموزش های مهارتی در حال پیگیری است.

احمدی تشکیل شورای مهارت و فناوری در استان  تمام شهرستان‌ها را از دیگر اقدامات این اداره کل اعلام کرد و گفت: این شورا برای اولین بار صورت با رویکرد همگرایی و برنامه‌ریزی در راستای ارائه آموزش های مهارتی متناسب منطبق و متناسب با نیاز بازار کار ارایه شده است.

مرکز تخصصی کارآفرینی و مهارتی کردستان راه اندازی می‌شود

مدیرکل آموزش فنی حرفه‌ای کردستان یادآور شد: این اداره کل موفق به اخذ مجوز راه اندازی مرکز تخصصی کارآفرینی و مهارت های کسب و کار شده است.

وی افزود: انتظار می‌رود کارآفرینان و کارفرمایان دستگاه ها و نهادهای دولتی و فعالین اقتصادی در راه اندازی این مرکز مشارکت داشته باشند تا با مشارکت در این مرکز تخصصی زمینه لازم را جهت پویایی اقتصاد استان فراهم کنند.

احمدی عدم باور جوانان کردستانی به آموزش های مهارتی و طی مسیر ترقی از این راه از خلاهای موجود در سطح جامعه اعلام کرد و اظهار داشت: لازم است تمام دستگاه های اجرایی سطح استان نسبت به ارتقای وزن اجتماعی مهارت با همکاری این اداره کل اقدام کنند.

در حال حاضر ۱۶ مرکز آموزش فنی حرفه ای چارت دار دولتی و ۱۳۴ آموزشگاه فنی حرفه ای خصوصی در این استان مجوز فعالیت دارند که حدود ۷۵۰ مربی نیز در این مراکز مشغول به کار و آموزش هنرجویان هستند.

۳۱ تیر تا ۶ مرداد در تقویم جمهوری اسلامی با عنوان هفته مهارت نامگذاری شده است.