تارنمای این پایگاه خبری امروز (چهارشنبه) در گزارشی نوشت: این توافقنامه فصل جدیدی در روابط میان تهران و دمشق گشود. ناظران سیاسی معتقدند که موافقتنامه نظامی تهران و دمشق که یکی از بندهای آن پیشبرد سامانه دفاع هوایی سوریه است را نمیتوان از حملات هوایی اسراییل به مواضع نظامی نیروهای مقاومت در این کشور جدا دانست.
پیام های سه گانه
«یوسف صداقی » تحلیلگر امور خاورمیانه در گفت وگو با پایگاه خبری عربی ۲۱ »معتقد است که ایران با این اقدام خود میخواهد سه پیام به جهان ارسال کند.
صداقی توضیح داد: مخاطب اولین پیام تهران، آمریکا است، مبنی بر اینکه ایران و همپیمانانش آماده مقابله هستند. دومین مخاطب پیام برای همپیمانان دو کشور است که به آنها اعلام کنند که از پشتوانه کافی برخوردار نیستند تا صحنه سوریه را به دیگران واگذار کنند. مخاطب سوم و مهمترین پیام این توافقنامه ترکیه است که به آنکارا اعلام شود تا زمانیکه سوریه را ترک نکند، نیروهای مقاومت در این کشور باقی خواهند ماند و از دولت دمشق پشتیبانی میکنند.
وی افزود: توافق اخیر در واقع یک رویارویی روشن و آشکار در مقابل هرگونه عزم و ارادهای به شمار میرود که میخواهد ایران را از سوریه دور کند.
وی توضیح داد: تهران از پشتیبانی متحدان خود در سوریه و لبنان چشمپوشی نخواهد کرد و تمامی طرفهای فعال و تاثیرگذار در سوریه تاکنون هیچگونه پیشنهاد واقعی مبنی بر خروج ایران از این کشور ارائه ندادهاند.
صداقی در ادامه تحلیل خود از ایران به عنوان «مهمترین همپیمان سوریه» نام برده است.
۱۴۸۷