قم - ایرنا - فرماندارقم با بیان اینکه ویروس کرونا مردم را دربرگزاری آیین‌های مختلف عزا و عروسی با چالش مواجه کرده‌است، گفت: در این شرایط برای برگزاری چنین مراسم‌هایی باید روش‌هایی جدید و نوآورانه‌ای به جامعه ارایه شود.

مرتضی حیدری روز چهارشنبه درجلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران قم در تالار کرامت استانداری اظهار داشت: درشرایط فعلی تنها راه جلوگیری از شیوع کرونا اطلاع رسانی و آگاهی‌سازی جامعه است و این کار نیز باید با ارائه شیوه‌های جدید برگزاری مراسم ها و اجتماعات مختلف صورت گیرد.

وی اظهار داشت:‌روش‌های اطلاع‌رسانی مرسوم و همچنین شیوه‌های قهری مانند بازرسی توسط بازرسان مرکز بهداشت و سازمان صنعت، معدن و تجارت تقریبا خاصیت خود را از دست داده و حوزه بهداشت و درمان عملا در عرصه تنها مانده‌است.

فرمانداری قم با یادآوری اینکه عزا، عروسی و همچنین سفر سه عامل اصلی گسترش کرونا به شمار می آیند و این بیماری از این طریق حوزه نفوذ خود را گسترش می دهد، گفت: درمورد جشن‌های عروسی که خارج از پروتکل‌های بهداشتی برگزار می شود، مرکز بهداشت استان با پلمپ تالارهای پذیرایی با جدیت برخورد می‌کند، ولی ما درحقیقت با این کار یک سنت دیرینه مردم را به خاطر ویروس کرونا تغییر می‌دهیم.

فرماندار قم گفت: مردم سال‌های سال با این روش ها زندگی کردند، و اگر بخواهیم از آنها جلوگیری کنیم جامعه با مشکل می شود، از این رو باید برای برگزاری آیین های مذکور روشی را ابداع و در اختیار مردم قرار دهیم، تا فقط از آن روشی که پیشنهاد می‌دهیم، استفاده کنند.

 تبلیغات بهداشتی در قم بدون حمایت دستگاه های اجرایی ممکن نیست

معاون خدمات شهری شهرداری قم نیز در این جلسه با اشاره به بخشی از اقدام‌های صورت گرفته در زمینه اطلاع‌رسانی‌های شهری در خصوص رعایت مسائل بهداشتی درقم گفت: از حدود سه هفته پیش آویزهایی با محتوای اهمیت استفاده از ماسک در سطح شهر قم نصب شده‌است.

سید امیر سامع با بیان اینکه سربرگ‌هایی که برای مکاتبه‌های اداری مورد استفاده قرار می‌گیرد، نیز جهت تبلیغات و اطلاع رسانی به کار گرفته شده‌است افزود: درتمام اتوبوس‌های ناوگان حمل و نقل عمومی قم نیز علائم هشدار آمیز در خصوص ورود با ماسک نصب شده‌است.

معاون شهردار قم همچنین ضرورت استفاده از ظرفیت پرتابل‌های موجود در ورودی اداره‌های مختلف قم را نیز برای تبلیغات مورد توجه قرار داد و گفت: دستگاه های مختلف استان در تولید بروشورهای بهداشتی جهت توزیع در بین شهروندان با مدیریت شهری همکاری کنند.

ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی ب هداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.