به گزارش روز چهارشنبه پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید احمد علم الهدی وی در دیدار با جمعی از سرمایه گذاران طرح ساخت و ساز اطراف حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) در مشهد افزود: نباید ساخت و سازها بالاتر از گنبد حرم مطهر رضوی ساخته شود و آن را تحت الشعاع قرار دهد.
وی با بیان اینکه با اصل طرح که شارستان و هشت راه باغ باشد موافق هستم ادامه داد: چیزی که اشکال دارد کیفیت ساخت و ساز اطراف حرم مطهر است، درست نیست که در اطراف حرم ساختمانهای بلند مرتبه طوری ساخته شوند که گنبد حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) تحت الشعاع قرار گیرد و از طرفی اطراف این حرم مطهر به صورت مراکز خرید و بازارها و بازارچههای مفصلی درآید که نتیجه آن حوزه منطقه ثامن در شکل یک کیش وسط آن گنبد طلا باشد.
امام جمعه مشهد گفت: نکته دیگر اینکه همراه با ساخت مکانهای اقامتی بیشتر باید توقفگاههای بیشتری نیز تعبیه شود تا پاسخگوی نیاز زائران و مسافران باشد و این ساخت و سازها به گونهای نباشد که مرکز ترویج اجناس خارجی و لوکس شود و فکر زائر را از زیارت دور کند که البته در بین این ساخت و سازها توجه به اشتغال، تولید داخل و توجه به بازار داخلی نیز ضروری است.
وی افزود: کیفیت تملک زمینهای اطراف حرم مطهر رضوی هم به گونهای است که بیش از ۲۵ سال زمینها را به صورت ارزان از خانوادهها میخریدند و هیچ ساخت و سازی در آنها انجام نمیدادند و در نهایت زمینها را با قیمتهای بسیار بالاتر میفروختند این در حالی است که این منطقه به صورت ویرانه باقی مانده است و نقد اساسی به این کار دارم.
آیتالله علمالهدی با تاکید بر اجرای درست ساخت و ساز در اطراف حرم مطهر حضرت امام هشتم (ع) ادامه داد: من از ابتدا نظرم بر ساخت و ساز پیرامون اطراف حرم مطهر رضوی ثابت بوده است و همچنان بر آن تاکید دارم که این باید به درستی اجرا شود تا به مردم ظلم نشود که سرمایه گذاران با این شرایط طرح موافقت کردند و در صدد اجرای آن برخواهند آمد.
طرح نوسازی و بازسازی بافت فرسوده منطقه ثامن مشهد با ۱۳ هزار پلاک از سال ۷۱ در دستور کار است و هنگام آغاز طرح ۷۰ درصد ساختمانهای مسکونی این بافت بیش از ۲۰ سال قدمت داشت که با گذشت دو دهه از آغاز اجرای نوسازی این بافت، این طرح هماکنون حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
طبق مصوبه ۱۹ تیر ماه سال ۹۶ شورای عالی معماری و شهرسازی به منظور جلوگیری از تداوم اقدامات مخالف با حفاظت از حیثیت مکان و ارزش های ملموس و ناملموس بافت تاریخی - فرهنگی پیرامون حرم مطهر رضوی، از آن تاریخ طرح نوسازی و بهسازی حرم مطهر رضوی مصوب سال ۱۳۸۷ لغو و اجرای آن متوقف شد اما آبان ماه امسال استاندار خراسان رضوی اعلام کرد که نقشه راه بازسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی مورد توافق وزارت راه و شهرسازی و شهرداری مشهد قرار گرفته و وزارت راه و شهرسازی و شهرداری مشهد به صورت مشترک تا پایان امسال نسبت به تهیه طرح تفصیلی جدید با در نظر گرفتن مبانی شهرسازی و دغدغه های موجود در بافت پیرامون حرم مطهر رضوی اقدام و آن را در شورای عالی شهرسازی و معماری به تصویب میرسانند.
اجرای ۵۰ درصد طرح نوسازی و بهسازی این بافت بر عهده شهرداری مشهد و اجرای ۵۰ درصد دیگر از طریق شرکت بازآفرینی بافتهای فرسوده بر عهده دولت است.