میلاد پیروزمند روز پنجشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: هورمون لپتین در افراد چاق ترشح میشود و این هورمون بهصورت غیرمستقیم کودکان را وارد بلوغ زودرس میکند.
وی اضافه کرد: بلوغ در پسران باید بین سنین ۹ تا ۱۱ سال و در دختران بین سنین ۸ تا ۱۰ سال آغاز شود و چنانچه علایم بلوغ زودتر از این سن در کودکان بروز کند، اصطلاحا بلوغ زودرس گفته میشود.
به گفته وی، بهصورت کلی حدود ۱۵ درصد کودکان و ۳۵ درصد کودکان چاق در معرض بلوغ زودرس قرار دارند.
پیروزمند با بیان اینکه بلوغ زودرس موجب کوتاهی قد میشود، گفت: آلودگیهای محیطی، ظروف پلاستیکی و مصرف شیرینی از دیگر عوامل بروز بلوغ زودرس میباشد.
وی با تاکید بر اصلاح الگوی تغذیهای در کودکان، بیان کرد: باید از کودکی به فرزندانمان آموزش دهیم در مواد غذایی، از قند، شکر و چربیهای مضر استفاده نکنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر طبع نوزاد که از ۶ ماهگی شروع به غذا خوردن میکند، با طعم شیرینی و چربی آشنا شود، در بزرگسالی نیز الگوی تغذیهای وی به همین روال پیش خواهد رفت.
کارشناس تغذیه با بیان اینکه استفاده از شیر و گوشت پرچرب موجب چاقی و گرفتگی عروق میشود، ادامه داد: چربی موجود در بال و کتف مرغ و همچنین چربی ترانس که در تنقلات از جمله چیپس و پفک و همچنین گوشت قرمز وجود دارد نیز میتواند باعث بلوغ زودرس شود.
وی با تاکید بر فعالیت بدنی، گفت: هر چه فعالیت بدنی در کودکان بیشتر باشد، علاوه بر اینکه از چاقی و بلوغ زودرس جلوگیری میشود، رشد قدی آنها نیز خوب خواهد بود.
وی افزود: کودکان باید روزانه حداقل یک ساعت و نیم و نوجوانان یک ساعت فعالیت بدنی از جمله ورزش دو، پیادهروی و دوچرخهسواری داشته باشند.