به گزارش ایرنا علی فرهمندپور روز چهارشنبه در جریان بازدید از مرکز انتقال خون دزفول با بیان اینکه پلاسمای افراد بهبود یافته مانند پادزهر است و به بیماران حیات دوباره میبخشد، افزود: به افرادی که شرایط اهدای پلاسما را دارند پیامک ارسال میشود تا با اهدای پلاسما جان مردم را نجات دهند.
وی از افراد واجد شرایط اهدای پلاسما که دچار کرونا شدهاند و ۲ ماه از بهبودی آنها میگذرد تقاضا کرد پس از دریافت پیامک طبق زمان بندی اعلام شده و یا به صورت داوطلبانه نسبت به اهدای پلاسما اقدام کنند.
فرهمندپور اظهارداشت: روزانه هفت مورد پلاسما در سازمان انتقال خون دزفول تولید میشود که پنج مورد برای دزفول استفاده و ۲ مورد برای استفاده سایر هم استانیها به اهواز ارسال میشود.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول گفت: افرادی که در ابتدای درگیری با بیماری کووید ۱۹ هستند، میتوانند با تزریق پلاسما بهبودی کامل پیدا کنند و از مشکلات بعدی رها شوند.
وی با بیان اینکه پلاسمادرمانی حالت پیشگیرانه ندارد، افزود: پلاسما باید در زمان مناسب و شرایط خاص تزریق شود.
فرهمندپور بیان کرد: دستگاه پلاسمافرز با تلاشهای فراوان در حوزه انتقال خون و مرکز بهداشت وارد دزفول شد که پس از تامین تجهیزات از امروز آغاز به کار کرد و نمونه گیری از افراد بهبود یافته را انجام داد.
وی افزود: در حال حاضر فقط سه دستگاه پلاسمافرز در استان خوزستان وجود دارد که در شهرستانهای اهواز، آبادان و دزفول نصب شدهاند.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول گفت: با آغاز به کار این دستگاه، شهرستان دزفول از نظر تولید پلاسما در رتبه دوم استان خوزستان قرار گرفت و اکنون میتواند علاوه بر تامین پلاسمای موردنیاز خود، پلاسمای شهرهای شمال خوزستان را نیز تامین کند.
وی افزود: پلاسمای مورد نیاز شهرستان دزفول پیش از این از اهواز تامین میشد که با نصب این دستگاه، از این پس در دزفول تولید میشود.
فرهمندپور گفت: خوشبختانه وضعیت بیماری کووید۱۹ در دزفول بهتر شده که علت آن رعایت اصول و موازین بهداشتی توسط مردم است و باید به همین منوال ادامه یابد.
دزفول پس از اهواز بیشترین آمار مبتلایان به کرونا در استان خوزستان را دارد.