به گزارش روز چهارشنبه معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، استفاده از تجهیزات و ماشینآلات مدرن در کشاورزی میتواند باعث ارتقای کمی وکیفی محصول شود و برای هر تولید حوزه کشاورزی، مزیت رقابتی ایجاد کند. بر این اساس، ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با حمایت از طرح ملی کاشت مکانیزه گیاهان دارویی، قصد دارد روش کاشت و برداشت در این حوزه را دگرگون سازد.
در مرحله اول از این طرح ملی، حدود ۱۰ هزار هکتار از اراضی زیر کشت زیره سبز به صورت مکانیزه و به روش ریز کاشت، انجام گرفت.
در ۲۷ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور زیره سبز کاشت میشود، در مرحله دوم این طرح، حدود ۸۰ درصد از کل سطح زیر کشت زیره سبز در کشور به صورت مکانیزه و ریز کاشت انجام خواهد شد.
کاشت مکانیزه گیاهان دارویی میتواند هزینههای کاشت را به شکل قابل توجهی کاهش دهد. این مسئله باعث ایجاد مزیت رقابتی در صادرات محصول میشود و تجار و صادرکنندگان میتوانند اجناس را با قیمت رقابتی در بازارهای جهانی عرضه کنند و در مقابل رقبا حرفی برای گفتن داشته باشند. کاشت به صورت مکانیزه و ریز کاشت، کیفیت محصول را افزایش می دهد و باعث اصلاح تراکم کاشت میشود.
ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاش است با همکاری نهادهای متولی مانند وزارت جهاد کشاورزی این طرح را به دیگر گیاهان دارویی تعمیم دهد.
در مرحله بعدی، گیاهان دارویی مانند زعفران و سیاهدانه نیز به صورت مکانیزه کشت خواهند شد. عبور از روشهای سنتی و کاشت و برداشت با استفاده از روشهای مدرن و مکانیزه، میتواند باعث افزایش کمی و کیفی محصول شود و هزینههای تولید را به شکل محسوسی کاهش دهد.