روحالله منوچهری، چهارشنبه بیان داشت: با اهدای جایزه پایتختی کتاب به شیراز از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، منابع بهروز برای کتابخانههای عمومی شیراز انتخاب شده است.
وی افزود: یک هزار و ۳۰۰ جلد کتاب در حوزههای ادبیات عمومی، ادبیات کودک و نوجوان و روانشناسی برای کتابخانههای عمومی شیراز خریداری شده که بر اساس نیاز این کتابخانهها برای آنها ارسال میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس با بیان اینکه، بستهها متناسب با نیاز کتابخانههای عمومی و با رعایت موازین بهداشتی، آمادهسازی و در قفسه کتابخانهها قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: پس از بهبود اوضاع بیماری کرونا و با مجوز ستاد مبارزه با کرونا در مورد حضور اعضا در کتابخانهها، کتابهای خریداری شده در اختیار عموم مردم قرار میگیرد.
منوچهری با تاکید بر اینکه کتابخانههای عمومی شیراز به منابع گوناگون نیازمندند، گفت: اختصاص این کتابها به کتابخانههای عمومی، همسو با طرح نسیم دانایی که در ۲ سال گذشته آغاز شده است، وضعیت منابع را در کتابخانههای عمومی شیراز بهبود میبخشد.
وی، با بیان اینکه توسعه کتابخانههای شهر شیراز در دست پیگیری است، بیان کرد: پیگیری زمین کتابخانه مرکزی، بازسازی کتابخانه دستغیب، انجام تعمیرات و تجهیزات و خرید کتاب برای کتابخانهها از جمله برنامههای شیراز در سالی است که این شهر به عنوان پایتخت کتاب ایران شناخته میشود.
عنوان پایتختی کتاب ایران پس از برگزاری پنج دوره از این رویداد فرهنگی به کلانشهر شیراز رسید. شهری که از گذشته و در سابقه تاریخی اذهان مردم، با عنوان پایتخت فرهنگی ایران شناخته میشده است و رویدادهای فرهنگی با روح این شهر آمیخته است.
شیراز به جز در دوره نخست این رویداد، در سه دوره گذشته در جمع راهیافتگان به مرحله نهایی پایتختی کتاب ایران بود اما موفق نشد برترین رتبه را کسب کند.
مهمترین عملکردها و برنامههای شیراز در دوره ششم، همکاری نهادهای شهری در ترویج فعالیتهای کتابخوانی، بازسازی قدیمیترین کتابخانه در جنوب ایران، ایجاد باغ کتاب، ایجاد کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان، ایجاد شبکه شهروندان دوستدار کتاب، اعلام فراخوان انتخاب کتاب سال فارس و برنامه ویژه مفاخر اعلام شده است.
شیراز در دوره ششم، پایتخت کتاب ایران برای سال ۱۳۹۹ شد.