تهران- ایرنا- مدیرکل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از ۱۵ هزار تن سوخت کم گوگرد به صورت ماهانه تولید می‌شود، گفت: ناوگان دریایی جمهوری اسلامی ایران، کمبودی از بابت تامین سوخت کم گوگرد داخلی ندارد.

به گزارش روز چهارشنبه سازمان بنادر و دریانوردی «نادر پسنده»، در مورد آخرین وضعیت تولید سوخت کم گوگرد و تأمین نیاز ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش توسط پالایشگاه‌های داخلی کشور، اظهارکرد: با پیگیری سازمان بنادر و دریانوردی و تلاش مسئولان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، اکنون ماهانه بیش از ۱۵ هزار تن سوخت مورد نیاز شرکت‌های کشتیرانی و نفتکش در بخش سوخت کم گوگرد از سوی یکی از پالایشگاه‌های کشور تولید و از طریق بورس به شرکت‌های کشتیرانی واگذار می‌شود؛ این ظرفیت تا ۸۰ هزار تن به صورت ماهانه و برای تمام خطوط کشتیرانی قابل افزایش است.

به گفته مدیرکل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی، با توجه به طرح توسعه یکی از پالایشگاه‌های کشور، ظرفیت شکل گرفته برای تولید سوخت کم گوگرد به بیش از دو میلیون تن در سال افزایش پیدا می‌کند.

پسنده تاکید کرد: اکنون ناوگان دریایی جمهوری اسلامی ایران، کمبودی از بابت تأمین سوخت کم گوگرد داخلی ندارد و این سوخت به میزان مورد نیاز در اختیار شرکت‌های کشتیرانی  قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه میزان سوخت تولید شده برای هر میزان از توسعه و رونق حمل‌و نقل دریایی کشور است، گفت: اگر در آینده جهشی در حوزه و بازار حمل‌و نقل دریایی داشته باشیم سوخت کم گوگرد می‌تواند نیاز به وجود آمده را به صورت کامل پوشش دهد و در عین حال، از آن در صنعت بانکرینگ (سوخت رسانی)   استفاده کرد.

به گزارش ایرنا استفاده از سوخت کم سلفور از ابتدای سال ۲۰۲۰، ‌ برای کشتی‌های جهان از جمله نفت کش‌های ایران الزامی شده است.

وزیر نفت پیشتر اعلام کرده بود که راه‌حل اصلی برای تامین گوگرد با سولفور پایین، بهینه‌سازی پالایشگاه‌های کشور است که در پالایشگاه آبادان در دست اجراست.

اکنون شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به نمایندگی از وزارت نفت مکلف به تامین این سوخت است و پالایشگاه نفت شازند به عنوان اولین و تنها پالایشگاه موظف به تامین ماهانه ۴۵ هزار تن سوخت کم سولفور است.