تهران-ایرنا- مایک رایان رئیس بخش برنامه های اضطراری سازمان جهانی بهداشت گفت: روند ابتلا به ویروس کرونا در جنوب اروپا و منطقه بالکان نگران‌کننده است.

به گزارش ایرنا، رایان در مصاحبه با رادیو «نیوزتاک» در ایرلند، گفت: آمریکا مشخصا اکنون کانون اصلی ابتلا به ویروس کرونا است و همه مناطق آن از شمال، مرکز و جنوب آمریکا را در بر می گیرد اما ما شاهد تسریع در روند ابتلای به این بیماری در آفریقا هستیم.

وی افزود: هر چند در غرب اروپا بیماری تا اندازه ای تحت کنترل است اما ما همچنان شاهد روند نگران کننده ای در جنوب اروپا و منطقه بالکان هستیم و از این رو هنوز در فضای اروپا از خطر خارج نشده ایم و به احتیاط و هوشیاری پایداری نیاز داریم.

بالکان شبه جزیره‌ای در جنوب شرقی اروپا که از شرق به دریای سیاه و دریای اژه؛ از غرب به دریای یونان و دریای آدریاتیک؛ از جنوب به دریای مدیترانه و از سوی شمال به کوه‌های آلپ دینار و آلپ ترانسیلوانی مرزبندی می‌شود و کشورهایی از جمله یونان، آلبانی، بلغارستان، بوسنی و هرزگوین، کرواسی، اسلوونی، جمهوری مقدونیه شمالی، صربستان، مونته نگرو، رومانی، ترکیه را در بر می گیرد.

طبق تازه ترین آماری شمار مبتلایان به کرونا با گذشتن از مرز چهار میلیون نفر این کشور را به کانون این ویروس تبدیل کرده و تا کنون ۱۴۴ هزار و ۹۵۸ نفر در این کشور به خاطر ابتلا به ویروس جان باخته اند.

در بین کشورهای اروپایی، ایتالیا، آلمان و فرانسه در صدر مبتلایان به کووید-۱۹ هستند.

ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹-»  اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

  «تدروس آدهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همه‌گیری» به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.