شیراز - ایرنا- معاون درمان وزیر بهداشت با بیان اینکه کرونا ویروسی خطر ناک است گفت: این ویروس می تواند ارگان های مختلف بدن را درگیر کند ، بیشترین آمار جان باختگان ناشی از این بیماری را افراد بالای ۶۰ سال تشکیل می دهند و سخت ترین خاطرات از این روزها برای کادر درمان به جا مانده است.

قاسم جان بابایی روز چهارشنبه در نشست ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در شیراز افزود: سالمندان جامعه؛ سرمایه، نعمت و بزرگان ما هستند که باید از تمام ظرفیت های دانشگاهی برای درمان آنان در شرایط همه گیری کرونا استفاده کنیم.

معاون وزیر بهداشت ، استفاده از ظرفیت بزرگترین بیمارستان ها و بهترین اساتید برای توسعه خدمات درمان کرونا در کشور را یک اولویت خواند و افزود:  در شرایط کنونی جامعه پزشکی مورد اعتماد کامل مردم هستند و این نشانگر این است که مردم از ارزش زحمات تیم های سلامت آگاهند.

جان‌بابایی با بیان اینکه تجربه کشورهای خارجی در مواجهه با کرونا برای ایران کارآیی نداشت به کسب تجربه‌های موفق داخلی اشاره کرد و یادآور شد: در مدیریت بحران این بیماری در کشور همه تلاش ها به کار گرفته شد تا مردم و معیشت آنان کمترین آسیب را ببیند.

وی با بیان اینکه ۲۰درصد افراد جامعه را افراد مسن شامل می‌شوند گفت:این افراد در برابر ویروس کرونا شکننده و آسیب‌پذیر هستند.۱۰ تا ۱۵درصد افراد جامعه که دارای بیماری زمینه ای هستند باید شیوه نامه های  بهداشتی را بیشتر رعایت کنند و در صورت ابتلا باید به بیمارستان مراجعه کنند.

معاون وزیر بهداشت چاقی را نیز از عوامل خطرپذیر و دارای ریسک بالای ابتلا به بیماری کرونا با علائم تنفسی دانست و افزود: متاسفانه برخی جوانان با زمینه چاقی در بیمارستان‌ها بستری هستند.

دکتر جان‌بابایی همچنین گفت: مشکل کرونا را باید بیرون از بیمارستان‌ها جستجو کرد و برای کنترل و غلبه بر آن رفتار مردم باید معقول‌تر شود و برای قطع زنجیره انتقال این بیماری افرادی که علامت کرونا دارند باید قرنطینه خانگی را بیشتر رعایت کنند ضمن اینکه به افراد مسن توصیه می شود از خانه بیرون نروند.

معاون درمان وزیر بهداشت همچنین دانشگاه علوم پزشکی شیراز را دانشگاهی بزرگ، علمی و پیشرو در حوزه های مختلف  توصیف کرد که در زمینه مدیریت کرونا در استان فارس عملکرد مناسبی داشته است و با اشاره به آمار پایین مرگ و میر بیماران کرونا  در فارس نسبت به کشور، بر حفظ این جایگاه تاکید کرد و ضمن بیان ضرورت بررسی علت های مرگ و میر بیماران، گفت: در این زمینه می بایست از تمام ظرفیت اعضای هیات علمی و کادر پزشکی استفاده شود.

معاون درمان وزیر بهداشت برگزاری نشست های روزانه ستاد بحران در دانشگاه علوم پزشکی شیراز را اقدامی ارزشمند دانست که باید برای دیگر دانشگاه های کشور الگوبرداری شود.

او در بخش دیگری از صحبت های خود، به زیرساخت های الکترونیکی مناسب مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز اشاره کرد که زمینه راه اندازی خدمات رادیولوژی مجازی به عنوان نخستین دانشگاه کشور شده است.

دکتر جان بابائی همچنین از پایلوت شدن دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای اجرای tele ICU به عنوان نخستین دانشگاه کشور و پیگیری برای پوشش بیمه ای این خدمات مجازی خبر داد.

پیشتاز شدن ۲ خدمت مجازی حوزه سلامت فارس در کشور

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست اقدامات ۵ ماهه دانشگاه را در مدیریت کرونا را بیان کرد و با اشاره به بازدیدهای شبانه روزی و برگزاری منظم جلسات ستاد دانشگاهی مدیریت کرونا ، دستاورد این امر را ایجاد امکان تصمیم گیری مناسب برای مقابله با این بحران دانست.

 مهرزاد لطفی  ضمن اشاره به موفقیت های فارس در مدیریت بحران کرونا، اعلام کرد: در حالی که ۱۰ درصد مبتلایان به کرونا در کشور، به استان فارس اختصاص دارد، تنها ۲.۵ درصد از جانباختگان کشور مربوط به فارس است و این آمار، بیانگر موفقیت مجموعه سلامت استان و همت شبانه روزی مدافعان سلامت است.

وی همچنین در خصوص پایلوت شدن دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه اجرای tele ICU، این اقدام را زمینه ساز گسترش دسترسی بیماران بخش مراقبت های ویژه در شهرستان های استان به دانش اساتید و گامی به سوی کاهش مرگ و میر بیماران برشمرد.

دکتر لطفی با بیان اینکه درمانگاه شهید مطهری نیز برای اجرای تله ویزیت در کشور پایلوت شده است، اظهار کرد: به کمک بستر  پرونده الکترونیک، زمینه دسترسی به داده های پزشکی بیماران فراهم شده و خدمات سلامت در استان ارتقا می یابد.

از دیروز تا امروز اول  مرداد ۱۳۹۹  بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۵۸۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران  به ۲۸۱ هزار و ۴۱۳ نفر رسید ، متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱۹ بیمار کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴ هزار و ۸۵۳ نفر رسیده است.