حجتالاسلام حمید حسنزاده روز پنجشنبه در آیین اهدای ۱۵ سری جهیزیه به نوعروسان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) میاندوآب اظهار داشت: بررسیها نشان میدهد ایجاد فضای صمیمی و گفت و گو در خانوادهها، موجب کاهش طلاق و سایر آسیبهای اجتماعی میشود.
وی اضافه کرد: هماکنون براساس آمارها از هر چهار ازدواج، یک مورد به طلاق منجر میشود و این در حالی است که هنگام ازدواج زوجها باهم آشنا بوده و از قبل هم رابطه داشتهاند.
امام جمعه میاندوآب، بیتوجهی به معنویات و اخلاق در خانوادهها را یکی از عوامل افزایش طلاق در جامعه عنوان کرد و افزود: اینکه گفته میشود فقر عامل مهم در این موضوع است، درست نیست زیرا در مناطق روستایی آمار طلاق کمتر از مناطق شهری است.
حجت الاسلام حسن زاده با بیان اینکه فقر و اعتیاد نیز تاحدودی در بروز طلاق نقش دارند، اظهار داشت: عامل مهم در این راستا مسایل اخلاقی است که باید همه مسوولان برای گسترش ازدواج به عنوان یک اصل ارزشمند در جامعه کمک کنند.
وی افزود: مهمترین موضوع در حکومتها زندگی آرام زیر چتر یک جامعه کوچک بنام خانواده است و اگر خانوادهای سالم، پر از لذت و بانشاط باشد آن جامعه نیز به تبع آن سالم و پویا خواهد بود.
وی ادامه داد: در کنار این مسایل، زن خانواده نیز نقش اصلی و مهمی در تحکیم بنای خانواده دارد زیرا میتواند خانواده را از نظر معنوی به خداوند متعال نزدیک و با مدیریت هزینهها و دوری از تجملات به اقتصاد و قدرتمند شدن خانواده کمک کند.
امام جمعه میاندوآب با قدردانی از فعالان اهدای جهیزیه به زوجهای جوان اضافه کرد: اقدام کمیته امداد امام خمینی (ره) و نیکوکاران این شهرستان در اهدای جهیزیه و کمک به تشکیل زندگی مشترک ارزشمند بوده زیرا طبق آموزههای اسلامی هر کس در جهت هموار کردن زمینه برای جوانان یک قدم بردارد، برابر با ۷۰ سال عبادت خالصانه است.
سرپرست فرمانداری میاندوآب نیز در این آیین گفت: ترویج ازدواج و فرزندآوری از دغدغههای اصلی مقام معظم رهبری و اولویت نظام است و وضعیت ایران تا دهه ۷۰ در این راستا مطلوب بود ولی متاسفانه از آن زمان به بعد جمعیت کشور رو به پیری گذاشته است.
حسام شیرازهمحبت با اشاره به برنامه کشورهای مختلف به ویژه رژیم صهیونیستی برای ترویج فرزندآوری افزود: دشمنان در جهان تمام توان خود را برای کاهش جمعیت در کشورهای اسلامی به کار بستهاند و نقشههای شوم خود را طوری طرح ریزی کردهاند که حتی به جنسیت فرزندان اثر گذاشته است.
وی با بیان اینکه طبق مطالعات انجام گرفته ۹۰ درصد علت طلاقها در جامعه عدم موفقیت زوجها در داشتن تفاهم و گفتمان مشترک است، اضافه کرد: زوجها به جهت اینکه نمیتوانند مسایل و حرفهای خود را بیان و به طور مشترک حل کنند، در مسایل مختلف دچار اختلاف میشوند.
وی با تاکید بر الگوبرداری از زندگی ائمه اطهار (ع) و سادهزیستی آنان، افزود: در تربیت فرزندان باید با بهرهمندی از گفتمان شیعی و ایدئولوژی اسلامی گام برداشت و اینکه در بحث آسیبهای اجتماعی با بحران مواجه میشویم علت آن نبود فضای گفت و گوی مناسب بین خانوادههاست.
در این آیین ۱۵ سری جهیزیه هر کدام به ارزش ۱۰۰ میلیون ریال که هزینه آن توسط مراکز نیکوکاری جمعآوری و تهیه شده بود به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) به نوعروسان نیازمند میاندوآبی اهدا شد.
۱۱ سری از این جهیزیهها در شهر میاندوآب و چهار سری نیز در شهر چهاربرج توسط مراکز نیکوکاری تهیه شده است؛ امسال علاوه بر این، ۲۶ سری جهیزیه دیگر نیز به زوجهای جوان تحت پوشش این نهاد اهدا شده است که ۶ سری آن توسط مراکز نیکوکاری و ۲۰ سری نیز توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) بوده است.