سید «علی آقازاده» روز پنجشنبه در نشست قرارگاه پدافند زیستی استان مرکزی افزود: این تصمیم در راستای مدیریت مصرف برق و جلوگیری از اعمال خاموشیها است و امید میرود که دستگاههای اجرایی در مصرف بهینه انرژی الکتریکی تمامی تلاش خود را به کار گیرند.
وی بیان کرد: رشد ۱۰ درصدی مصرف برق استان مرکزی در سال جاری قابل قبول نیست و نیاز است در سایه برنامههای هدفمند و همراهی همه بخشها میزان مصرف به حداقل برسد.
استاندار مرکزی ادامه داد: دوایر دولتی و ادارات میتوانند برای کاهش مصرف برق و مقابله با ویروس کرونا با هماهنگی و نظر مدیر هر دستگاه اجرایی به کارمندان دارای بیماری زمینهای، زنان باردار و شاغلان زن دارای فرزند خردسال دورکاری بدهند.
آقازاده اظهار داشت: بیمسئولیتی شماری از مردم در قبال فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده درست از ماسک موجب شد تا استان مرکزی مجدد در شرایط قرمز کرونا قرار بگیرد و نیاز است که برای مهار وضعیت بحرانی کنونی هرکسی بازرس سلامت باشد و نکات و پروتکلهای بهداشتی را به دقت رعایت کند و به دیگران که در این حوزه اهمال دارند تذکر دهد تا آمار شیوع این بیماری کاهش یابد.
وی عنوان کرد: شرایط مراکز درمانی استان مرکزی مطلوب نیست و اگر به این ترتیب پیشرود باید به زودی بیمارستانهای صحرایی در نقاط مختلف استان برپا شود چرا که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در تیرماه امسال در این خطه چهار برابر موج اول شیوع کووید ۱۹ شده است.
استاندار مرکزی افزود: در نشست ۲ هفته گذشته برای تالارباغها و اماکن خدمات پذیرایی استان تصمیمگیری شد و با توجه به شرایط قرمز استان دلیلی برای برگزاری ایین عروسی نیست و اگر تخلفی رخ داده بیانگر ضعف در نظارتها است و باید نیروی انتظامی با جدیت پای کار آمده و تصمیمات سختگیرانه اعمال شود.
آقازاده گفت: مشکلات اقتصادی تالار باغها و اماکن خدمات پذیرایی به خوبی درک میشود اما چارهای نیست و جان مردم در خطر است و شرایط به گونهای است که نمیتوان مجوز فعالیت برای این صنف را داد و باید تا پایان مردادماه جاری تعطیل شوند.
وی اظهار داشت: نظارت بر جایگاههای سوخت، مطبها، تاکسیها و اتوبوسها نیازمند حساسیت بیشتر است و فرمانداران باید تا فردا (جمعه) نشست شورای تامین در شهرستان خود را تشکیل دهند و مصوبات را قاطعاته و با جدیت دنبال کنند.
استاندار مرکزی تاکید کرد: رعایت مسایل بهداشتی در اصناف، پاساژها و بازار باید بییش از پیش مورد توجه قرار گیرد و رصد مستمر مراکز نانوایی نیز ضروری است و مشکلات این قشر باید حداکثر تا سه هفته آینده بررسی و اعلام شود.
آقازاده اظهار داشت: بر اساس گزارشهای واصله، واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی استان پروتکلهای بهداشتی را به خوبی رعایت میکنند و انتظار است این مهم همچنان تا پایان موج دوم کرونا در استان با جدیت بیشتر دنبال شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: شرایط قرمز کرونا به معنای حاد شدن مشکل است، در فروردین و اردیبهشت ماه امسال که موج اول کرونا بود،بیمارستان آیتالله خوانساری اراک پر نشده اما، امروز شرایطی رقم خورده که این بیمارستان در کمترین زمان ممکن پر از بیماران کرونایی است و شمار مراجعات نیز رو به افزایش است.
«بهروز اکرمی» افزود: در شرایط فعلی ۲ بیمارستان بزرگ اراک از بیماران کرونایی پر است و وضعیت نسبت به اسفندماه پارسال، فروردین و اردیبهشت ماه امسال بدتر شده و کمترین اهمالی از هیچ کس در رعایت مسایل بهداشتی پذیرفتنی نیست.
وی بیان کرد: شمار زیادی از کادر درمان استان مرکزی نیز گرفتار این بیماری شده و نخستین شهید مدافع سلامت نیز از پرستاران بیمارستان امام خمینی (ره) اراک تقدیم شد و در این شرایط همه باید فاصلهگذاری اجتماعی و توصیههای بهداشتی را جدی بگیرند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اضافه کرد: در راه مبارزه با ویروس کرونا در استان مرکزی عملی کردن تصمیمهایی است که در ستاد گدافند غیرعامل گرفته میشودو عذر و توجیهی از شهروندان بیمسئولیت، ادارات، کسبه، اصناف و قشرهای مختلف معنا ندارد و تنها هدف خروج از شرایط قرمز در اراک است.
اکرمی عنوان کرد: پرستاران و کادر بهداشت و درمان از بیمسئولیتی افراد عادی انگار گلهمند هستند و خستگی روحی و جسمی آنان با سهل انگاری ها مضاعف میشود و با وجود اخذ مجوز استخدام پرستار در استان مرکزی، کمتر کسی تمایل به جذب داشته است.
وی گفت: استرس و فشار کاری بر دوش پرسنل درمانی است و این افراد باید علاوه بر درمان روحیه و امید را نیز به بیماران تزریق کنند اما برخی از افراد حاضر نیستند لااقل برای افزایش روحیه کادر بهداشت و درمان یک ماسک ساده بزنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی ادامه داد: از سه هفته گذشته نقشهای برای بازرسی از اماکن و مراکز مختلف در خصوص نحوه رعایت پروتکلهای بهداشتی در اراک ترسیم شده که اباید با دقت مفاد آن اجرایی شود و فرمانداران سایر شهرستانها نیز باید با بهرهگیری از نهادهای مدنی، گروههای جهادی، بسیجیان و نیروهای داوطلب در این راستا گام بردارند.
اکرمی گفت: تیمهای نظارتی در این طرح مکلف شدهاند هر ، اداره، مکان و فضای عمومی و صنفی که موراد را رعایت نکنند به مرکز بهداشت اعلام کنند تا از طریق مقامهای قضایی برخوردهای قانونی اعمال شود.
وی عنوان کرد: در نظارتها با کسی تعارف نیست و کمترین سهل انگاری به بسته شدن فعالیت میانجامد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی افزود: فرمانداران باید روزانه گزارشی از عملکرد و اقدامات خود در شهرستانهای مختلف را در راستای مقابله با ویروس کرونا ارایه دهند.
اکرمی اظهار داشت: بر اساس تصمیم جدید قرارگاه پدافند زیستی استان مرکزی تمام تالارباغها و تالارهای عروسی از امروز تا پایان مردادماه جاری در استان تعطیل هستند و فرمانداران، دهیاران و بخشداران، نیروی انتظامی، اداره کل صنعت، معدن و تجارت، و اتاق اصناف موظف به نظارت بر این اماکن هستند و هر مکان خدمات پذیرایی که سرویس دهی داشته باشد مستوجب برخورد قانونی است و اگر مجالس عروسی در تالارباغها برگزار شود مسئولیت آن با دهیاری و بخشداری است و صاحب تالارباغ باید پاسخگو باشد.
وی تاکید کرد: برگزاری هرگونه آیین یادبود برای درگذشتگان در استان مرکزی نیز ممنوع است و در آیینهای خاکسپاری نیز باید از خانواده متوفیان تعهد لازم کسب شود که برای خاکسپاری متوفیان غیرکرونایی حداکثر ۱۰ نفر شرکت کننده حضور یابد و برای متوفیان کرونایی که شرایط خاص دارند باید بر اساس دستورالعملها رفتار شده و شهرداریها در زمینه هر تخلف در این راستا مسئول هستند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی افزود: رستورانهای سنتی نیز باید بر اساس سقف و پروتکل تعیین شده فعالیت داشته باشند و هر رستورانی که موارد لازم را رعایت نکند مهر و موم میشود.
اکرمی اظهار داشت: حضور مردم در بوستانها و پارکها در شرایط بحرانی کرونا معنا ندارد و باید در راستای ممانعت از حضور مردم در بوستانها تدابیر ویژه اتخاد شود.
وی عنوان کرد: شماره تلفنی در اسرع وقت برای گزارشهای مردمی در خصوص تخلفات ورعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی در استان تعریف خواهد شد و به اعلام عمومی میرسد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی ادامه داد: ضدعفونی شهرها و روستاهای این استان نیز باید مجدد و با جدیت بیشتر از سوی شهرداری، بسیج، سپاه، ارتش و نیروهای مردمی دنبال شود.
اکرمی گفت: نقاهتگاه بیماران کرونایی در مجموعه ورزشی شهدای پنجم مرداد اراک در اسرع وقت راهاندازی میشود و با توجه به در پیش رو بودن عید قربان و عید غدیر، هیچ آیینی در خصوص این ۲ عید بزرگ در استان مرکزی برگزار نخواهد شد.
وی تاکید کرد: تخلفاتی در خصوص رعایت نکردن برخی پروتکلهای بهداشتی در کارگزاریهای بورس و شهربازیها گزارش شده که نظارت بر این مراکز نیز باید با جدیت در دستور کار تیمهای نظارتی قرار گیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی افزود: مسئولیت رعایت پروتکلهای بهداشتی در پمپ بنزینها با شرکت پخش فرآوردهای نفتی، نظارت بر اتوبوسها و تاکسیهای درون شهری با شهرداریها و بانکها برعهده سرپرستی هر بانک و مطبها برعهده نظام پزشکی در استان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی هم در این نشست گفت:در موج اول کرونا برای رسیدن به وضعیت قابل قبول در مقابله با ویروس کرونا وقت و هزنیههای زیادی در استان مرکزی صرف شد و بیاحتیاطی عدهای از مردم برای برگشت به وضعیت قبل و حتی بدتر از قبل قابل قبول نیست.
«سعید فرخی» بیان کرد: مرکز بهداشت باید اماکنی که شیوع بیشتر و بالاتر بیماری در آنها جریان دارد را اعلام کند تا نظارت در آنها به صورت ویژهتر و با حساسیت بیشتر دنبال شود.
بر اساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مجموع مبتلایان به کووید ۱۹ در کشور تا ظهر چهارشنبه (اول مردادماه جاری) به ۲۸۱ هزار و ۴۱۳ نفر رسیده که ۲۴۴ هزار و ۸۴۰ نفر از آنان بهبود یافته است.
مجموع جانباختگان این ویروس نیز در این مدت به ۱۴ هزار و ۸۵۳ نفر رسیده است و وضعیت سه هزار و ۶۰۹ نفر نیز وخیم است.