علیرضا صبوری روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نیروگاه های خورشیدی که دهیاران متقاضی شده اند در روستاهای شهرستان های جاجرم و راز و جرگلان اجرا می شود.
وی افزود: البته در اجرای این طرح ها در مکان یابی ها،نواقصی شناسایی شده است که انتظار می رود به سرعت برطرف شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در روستاهای شهرستان جاجرم ۳۵ مورد و در راز و جرگلان هشت مورد اجرای نیروگاه خورشیدی از طرف دهیاران تقاضا شده است.
وی اظهار داشت: کارشناسان از ۴۳ طرح مزبور بازدید کرده اند که بیش از ۱۰ مورد از این طرح ها مورد تایید قرار گرفته است و مابقی در زمینه تامین فضا با مشکل روبه رو هستند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در برخی از موارد فضایی که در اختیار دهیاری است، کم است.
وی افزود: نیروگاه ها با ظرفیت ۱۰ یا پنج کیلووات اجرا می شود که برای آن ۱۰۰ یا ۵۰ مترمربع زمین نیاز است که از ظرفیت موجود در پشت بام و یا حیاط می توان استفاده کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی افزود: با توجه به اجرای بازارچه در روستاها، پیشنهاد می شود از فضای پشت بام این بازارچه ها، برای اجرای نیروگاه خورشیدی استفاده شود.
پیش از این نصب پنل های خورشیدی، برای عشایر استان از طرف شرکت توزیع نیروی برق پیگیری شده بود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی گفت: هزار و ۶۰۰ دستگاه مجموعه سیار خورشیدی ۱۰۰ وات برای ارائه به خانوارهای عشایری استان منظور شده که وزارت نیرو ۵۰ درصد هزینههای آن را پرداخت میکند.
صبوری اظهار داشت: این وزارت خانه هزینه هر مجموعه را که شامل ۲۵ میلیون ریال می شود، تقبل کرده است و مابقی هزینه ها را باید خود خانوارهای عشایر پرداخته و یا اداره کل امور عشایر از محل اعتبارات استانی پرداخت کند.
وی گفت: وزارت نیرو این کمک را به خانوارهای عشایری که کوچرو هستند، پرداخت می کند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی اظهار داشت: این میزان برق برای مصرف خانوارها به منظور روشنایی چادر، استفاده از تلویزیون، رادیو و شارژ موبایل در نظر گرفته شده است.
در سال های گذشته نیز حدود ۴۰۰ دستگاه پنل خورشیدی ۴۰ ولت در اختیار خانوارهای عشایری این استان قرار گرفته بود.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در روستاها سکونت دارند، همچنین ۳۰ هزار نفر از جمعیت این استان عشایر هستند.