کرمانشاه- ایرنا- استاندار کرمانشاه در آیین عملیات اجرایی تونل «سیاه طاهر» در محور جوانرود به ثلاث باباجانی گفت: این تونل به توسعه مبادلات تجاری استان کمک می‌کند.

استاندار کرمانشاه روز پنجشنبه در این مراسم افزود: آیین آغاز عملیات اجرایی این پروژه در حالی برگزار می شود که تجهیز کارگاه صورت گرفته و حجم زیادی از خاکبرداری انجام شده است؛ در حالیکه عملیات اجرایی پروژه ها معمولا چند ماه بعد از کلنگ زنی آغاز می شود. 

 وی با تاکید بر این موضوع که مردم از افتتاح های نمایشی خاطرات بدی دارند، خاطرنشان ساخت: امروز عملیات اجرایی این پروژه همزمان با کلنگ زنی آغاز می شود و باید تلاش کنیم با تخصیص به موقع اعتبارات هر چه سریعتر این پروژه به انجام برسد.

استاندار کرمانشاه عنوان کرد: اجرای تونل سیاه طاهر نه تنها در توسعه ثلاث باباجانی بلکه در توسعه استان نیز اثرگذار است و موجب بهبود وضعیت راه های مواصلاتی به مرزهای استان و توسعه صادرات و مبادلات تجاری می شود.

وی افزود: این مسیر به علت صعب العبور بودن و ریزش‌های احتمالی موجب نگرانی مردم شده بود و با اجرای این تونل نگرانی ها برطرف می شود و طول مسیر نیز کاهش می یابد.
 بازوند تاکید کرد: با اجرای این تونل می‌توان در بحران هایی مانند زلزله به امدادرسانی به موقع و جلوگیری از آسیب های بیشتر کمک کند.

نماینده عالی دولت در استان عنوان کرد: آغاز عملیات اجرایی این تونل هدیه خیلی خوبی برای مردم اورامانات در سال ۹۹ بود.

وی با تاکید بر لزوم استفاده از نیروهای بومی در روند ساخت این پروژه اظهار داشت: مردم این مناطق باید برکت این پروژه را در روند ساخت آن در سفره های خود احساس کنند.

استاندار کرمانشاه خدمات دولت به ثلاث باباجانی را کم نظیر  دانست و گفت: دولت هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در قالب تسهیلات زلزله، وام بلاعوض و امهال وام ها در ثلاث باباجانی هزینه کرده است که در واقع یک سرمایه گذاری و فرصت سازی برای منطقه بوده است.
تونل سیاه طاهر به طول هزار و ۸۰ متر و با اعتبار ۵۸۰ میلیارد ریال قرار است در مدت ۱۸ ماه توسط اداره کل راه و شهرسازی استان کرمانشاه اجرا شود.

مرز شیخ صالح در شهرستان ثلاث باباجانی در غرب استان کرمانشاه واقع شده و با اقلیم کردستان عراق در ارتباط است.

شیخ صالح از ششم اسفند ماه به دلیل شیوع بیماری کرونا از طرف عراق بسته شده بود اما با پیگیری مسوولان استان کرمانشاه، از ۱۴ اردیبهشت ۹۹ بازگشایی شد.

به گفته یدالله شکری فرماندار ثلاث باباجانی، بیشتر محصولات صادراتی این مرز به عراق را مواد خوراکی، آجر، موزاییک، سیمان و منسوجات تشکیل می دهد.

استان کرمانشاه با ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با ۲ بخش کُرد و عرب نشین کشور عراق و داشتن ۶ مرز رسمی و بازارچه فعال، سالانه حدود نیمی از کل صادرات کالاهای غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص می دهد.