شاهرود – ایرنا – فرماندار شاهرود گفت: تعداد کمی از کاسبان با گرانفروشی و کم فروشی نجابت و بزرگ منشی بازاریان را خدشه دار کرده اند که با آنان برخورد قاطع، جدی و بازدارنده خواهد شد .

نادر فخری روز پنجشنبه در نشست کمیسیون هماهنگی امور تعزیرات حکومتی شهرستان شاهرود افزود: بازاریان در زمان جنگ تحمیلی و همچنین در انجام کارهای نیک همواره در خط مقدم قرار داشتند و از ارکان مهم و تاثیر گذار در جامعه هستند.

وی با بیان اینکه تعداد اندکی با گرانفروشی و کم فروشی به دنبال اهداف ناشایست خود هستند، تصریح کرد: امروزه منشاء بیشترین نارضایتی ها درجامعه گرانفروشی است که این امر حساسیت برای مسوولان ایجاد کرده است البته در این شهرستان که اصنافی متدین در بازار فعال هستند مشکل آنچنانی نداریم و تنها عده محدودی مبادرت به گرانفروشی و کم فروشی می کنند.

فخری از انتخاب ۶۰ بسیجی به عنوان بازرس افتخاری خبر داد و ابراز داشت: این تعداد از بسیجیان توسط اداره صنعت، معدن و تجارت آموزش های لازم جهت بازرسی از اصناف را می بینند، برای آنان کارت صادر و به ۶ گروه ۱۰ نفره زیر نظر یک سربازرس که مورد اعتماد قاضی رسیدگی کننده است تقسیم و فعالیت خواهند کرد.

فرماندار شاهرود با اشاره به اینکه تعداد هشت هزارو ۵۰۰  کاسب در این شهرستان فعال هستند، اظهار داشت: بازرسان بسیجی آموزش دیده در حد شناسایی عمل کرده و بازرسان اداره صمت به صورت تخصصی وارد عمل خواهند شد.

معاون استاندار سمنان ادامه داد: اگر بازرسی ها، پیگیری و نظارت ها منجر به تنبیه فرد و بازدارندگی نشود این تلاش ها بی ثمر خواهد بود.

وی با بیان اینکه باید در کنار تذکر و تنبیه از چند بازاری خوش انصاف هم قدردانی شود، خاطرنشان کرد: تشویق و تنبیه با هم در یک زمان تاثیر بسیار خوبی درعملکرد بازاریان خواهد داشت و موجبات رضایتمندی شهروندان را هم فراهم می کند.

فرماندار شاهرود با اشاره به اینکه تشویق ایجاد انگیزه می کند، ابراز داشت: باید با نظارت بیشتر و به موقع احساس آرامش، اطمینان و اعتماد را به شهروندان القاح کرد.

کارشناس مسوول بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شاهرود هم در این نشست گفت: در راستای دستورالعمل استانی ستاد مبارزه با کرونا مبنی بر تعطیلی اماکن تجمعی، با مشارکت اداره اماکن عمومی، بازرسی اتاق اصناف و معاونت پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بازدید های شبانه از فعالیت های مراکز غیر مجاز از جمله سوله ها و باغ تالارها و تالارهایی که به صورت غیر مجاز اقدام به بازگشایی کردند، انجام گردید.

علیرضا شیخ زاده افزود: از نوزدهم تیرماه پس از ابلاغ این دستورالعمل تا پایان تیرماه تعداد چهار باغ تالار و سوله غیرمجاز و سه تالار متخلف پلمب شدند.

وی بابیان اینکه این بازدیدهای شبانه استمرار خواهد داشت، تصریح کرد: با تاکید این دستورالعمل، برخورد با اماکن عرضه قلیان هم در دستور کار اداره اماکن عمومی و بازرسی اصناف و معاونت پزشکی قرار گرفته است.

رییس اتاق اصناف شاهرود هم در این نشست عملکرد چهار ماهه واحد بازرسی و نظارت اتاق اصناف را این گونه تشریح کرد: مجموع واحدهای بازرسی شده در طی این مدت  ۲ هزار و ۷۱ مورد، مجموع شکایات مردمی تلفنی و حضوری ۲۴۰ مورد بود.

حسین ترابی با بیان اینکه مجموع پرونده های ارسالی به تعزیرات ۲۱۹ مورد بود، تصریح کرد:ارزش ریالی پرونده های ارسالی به تعزیرات حکومتی ۸۳۳ میلیون ۹۸۲ هزار و ۱۰۰ ریال است.

وی ادامه داد: گرانفروشی، احتکار، تقلب، عدم درج قیمت و نصب نرخ نامه، عدم صدور صورتحساب، عدم ارائه فاکتور بیشترین موارد تخلف اصناف در طی مدت چهار ماهه نخست بود.

رییس اتاق اصناف شاهرود از اجرای طرح واحد یابی واحدهای صنفی فاقد پروانه از تاریخ اول تیرماه خبر داد و اظهار داشت: این طرح از مهدی آباد آغاز شده و تاکنون تعداد ۴۰۹ واحد شناسایی شده اند.

ترابی افزود: در بازرسی از واحدهای صنفی با توجه به حساسیت بازار، واحدهای صنفی فروش کالاهای اساسی از جمله مرغ، تخم مرغ، لاستیک، لوازم خانگی، روغن موتور، شیر و لبنیات در اولویت بازرسی ها قرار داشتند.

به گفته وی مقدار ۶۰۰ کیلو گرم شکر احتکار شده توسط واحد بازرسی کشف و پرونده برای رسیدگی به اداره تعزیرت ارسال شد.

رییس اتاق اصناف شاهرود با بیان اینکه این واحد درچهار ماهه نخست امسال در ۴۱ گشت مشترک شرکت داشته است، تصریح کرد: نظارت بر توزیع شکر دولتی بر عهده واحد بازرسی اصناف بوده است.

شهرستان شاهرود دارای بیش از هشت هزار واحد صنفی دارای پروانه است. این واحدها زیرمجموعه ۳۵ اتحادیه به فعالیت می پردازند.