سید محمدرضا حسینی روز پنجشنبه در نخستین نشست کارگروه فرهنگی، اجتماعی، آموزشی و بهداشتی شورای پدافند غیرعامل استان که به ریاست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی در استانداری برگزار شد افزود: سامانه هشدار سریع، صدور هشدار به موقع در موارد رخداد حادثه و موارد احتمالی به جمعیت در معرض خطر است.
وی اظهار داشت: صدور به موقع هشدار سبب میشود که قبل از رخداد، اقدامهای لازم از سوی تیمهای پاسخ دهنده انجام و از وقوع یا گسترش آن پیشگیری شود.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به اینکه امکانات دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در ۸۰ پایگاه اورژانس به صورت شبانهروزی با خودرو و سیستمهای ارتباطی وجود دارد، واکنش سریع به موقع وارد عمل میشود.
وی تصریح کرد: همچنین در ایستگاههای مرزبانی و قرنطینه مرزی در حوزه ترددها موارد مشکوک را کنترل میکند که حمایتهای استانداری در زمینه حمایت و تامین امکانات جای قدردانی دارد.
حسینی با اشاره به لزوم تابآوری سیستمهای تاسیساتی بیمارستانهای استان اظهار داشت: سال گذشته تمامی بیمارستانهای استان به سیستم برق اضطراری مجهز شد.
وی در ارتباط با مقابله و پیشگیری از شیوع کرونا عنوان کرد: تمامی اقدامات یک ماه قبل از شیوع کرونا در استان آغاز و حتی خریدهای عمده تجهیزات نیز قبل از بهمن ۹۸ تامین شد در غیر این صورت هنگام مواجهه با بیماری این تجهیزات نایاب میشد در صورتی که بعد از شیوع بیماری با مشکلی مواجه نشدیم.
حسینی درباره پدافند غیرعامل ارتباطات مرکز اورژانس استان گفت: برای انواع تهدیدهای ارتباطی از جمله قطع برق، اینترنت، تلفن و سایر موارد پیشبینی لازم انجام شده است.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی علیرغم سایر دستگاههای اجرایی در شرایط کنونی با افزایش شدید خدماتی که باید انجام دهد، مواجه شده است.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: حجم وسیعی از خدمات در حوزه بهداشت، درمان، غذا ، دارو، تجهیزات و پشتیبانی انجام شده است و از ارائه خدمات در سطح کشور عقب نیستیم.
وی با بیان اینکه پلاسما درمانی برای بیماران کرونا در استان انجام میشود اظهار داشت: همچنین آخرین داروهای موثر در زمینه این بیماری در داروخانهها موجود و در صورت نیاز توزیع میشود.
حسینی ادامه داد: همچنین سایر داروهای جانبی که در بیماران کرونایی کاربرد دارد در استان موجود است و نیاز به ارجاع بیمار به استانهای دیگر نداریم.
وی بر حفظ روحیه کادر درمان استان تاکید کرد و گفت: از حمایتها و انگیزه سازیهایی که در این زمینه صورت گرفته است قدردانی میکنیم اما حمایتها باید ادامه یابد تا کادر درمان روحیه خود را از دست ندهند.
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی خراسان جنوبی از آمادگی بیمارستانهای استان برای تجهیز بخش ایزوله، سالنهای فشار منفی، اتاقک شست و شوی آمبولانس خبر داد و گفت: در اورژانس ۱۱۵ تجهیزاتی از قبیل برانکارد ایزوله، هود اکسیژن و تجهیزات حفاظت فردی استفاده میشود.
وی با بیان اینکه غربالگری کارکنان اورژانس به صورت مستمر در حال انجام است اظهار داشت: همچنین هشدارها و آموزشهای لازم به پرسنل مربوطه داده شده است.
حسینی عنوان کرد: در برخی شهرستانها با کمبود متخصص عفونی در بیمارستانها مواجهایم که همه متخصصان از طریق تله مدیسن با بخش عفونی بیمارستان ولی عصر بیرجند برای مشاوره، درمان و ارائه دستورات دارویی در ارتباط هستند.
وی با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا هفت بار روشهای درمانی تغییر کرده است گفت: نرمافزاری برای دریافت و رویت عکسهای سی تی اسکن نیز راهاندازی شده که عکسها با کیفیت اصلی آن به صورت الکترونیک در بیرجند دریافت و درباره آن تصمیمگیری میشود.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: محوریترین برنامه که باید در کارگروه مورد توجه قرار گیرد، شناسایی فرصتها و تهدیدهای شیوع کرونا در جامعه از سه منظر پیشگیری، مقابله و دوران پساکرونا است.
حسن عزیزی افزود: برنامهریزی دشمن به سمتی رفته که از شرایط جدید سوءاستفاده کند تا نظام را ناکارآمد جلوه دهد و بین مردم و نظام فاصله ایجاد کند که استدعا دارم در این زمینه دستگاههایی که در زمینه فرهنگی، اجتماعی و بهداشتی و آموزشی ماموریت دارند، برنامههای عملیاتی خود را ارائه دهند.
وی با اشاره به کمکهای مردمی با همکاری دستگاههای اجرایی در دوران کرونا گفت: تقویت بانکهای اطلاعاتی برای هدفمند کردن کمکهای مردمی به اقشار آسیبدیده بسیار ضروری است چراکه در توزیع امکانات و کمکها هدفمند عمل نشد و کارگروه باید تمیهدات لازم را پیشبینی کند.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی توسعه اقتصاد دیجیتال را در استان ضروری دانست و افزود: اکنون مردم به سمت بورس، فرابورس و سرمایهگذاری در این زمینه ورود کردهاند که دولت هم به خوبی توانسته موضوع را مدیریت کند اما در زمینه توانمندسازی جوانان به ویژه توسعه کسب و کار و اقتصاد دیجیتال باید برنامهریزی شود.
وی عنوان کرد: در زمینه حمایت از کسب و کارهای خرد و خانگی نیز باید با تسهیلات ویژهای در نظر گرفته شود.
عزیزی گفت: سناریوی آیندهنگری که باید داشته باشیم، استفاده از ظرفیتهای بسیار مهم در حوزه تبیین دستاوردها، اقدامات و فعالیتهای دولت است که باید برای ارتقای سرمایههای اجتماعی مردم به خوبی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه ورزش و جوانان با ۲ رویکرد امیدافزایی و هویتآفرینی ملی در حال برنامهریزی هستیم و بستههای خوبی پیشبینی کردهایم تا کارآمدی نظام را به نمایش بگذاریم.