آیین نماز جمعه این هفته فراشبند با توجه به وضعیت قرمز ناشی از شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی برگزار شد.
حجتالاسلام ابراهیمی امام جمعه فراشبند در این آیین گفت: مسوولان دستگاههای اجرایی باید به نماز اول وقت و نماز جمعه اهمیت بدهند و خودِ آنها باید همیشه در صف اول نماز جمعه باشند.
وی، با اشاره به اینکه نماز جمعه یکی از عوامل بسیار مهم افزایش اعتماد مردم به نظام، مایه ثبات و استحکام سیاسی نظام جمهوری اسلامی است، افزود: قبولی ولایت یعنی قبولی ولایت الله، حاکمیت الله و حکومت امام و نایب امام، به همین دلیل هم نماز جمعه جزو شئونات امام معصوم و ولی فقیه است و به همین دلیل نماز جمعه نمیتواند دولتی باشد و نصب و عزل امام جمعه هیچ ارتباطی با دولتها ندارد.
امام جمعه فراشبند اظهار داشت: توجه به سیاست نیز از دل نماز بیرون میآید از این رو به آنهایی که اظهار میدارند نماز را سیاسی نکنید، باید گفت: در روایات آمده است، نمازی که همراه با پذیرش ولایت امام معصوم (ع) نباشد قبول نیست و لذا کسانی که با ولایت امام معصوم مشکل دارند بدانند که دارند زحمات بینتیجه میکشند، زیرا ولایت رکن اعظم قبولی نماز است.
ابراهیمی، با بیان اینکه جرات، جسارت و فریاد زدن بر سر ظالم و ستمگر را از موذن و اذان میآموزیم، گفت: اذان به مومنان اجازه و جرات میدهد که باید بر سر آنان که مجری عدالت نیستند و در جامعه دست به اختلاس، دزدی و خلاف میزنند فریاد زنند و آنها را به مردم معرفی کنند تا مردم چهره منافقانه آنها را بشناسند و دیگر به آنها اعتماد نکنند.
وی بیان کرد: وای به حال آنان که اختلاس و از بیتالمال دزدی کردند، چرا که در قیامت باید پاسخگوی ۸۰ میلیون نفر جمعیت ایران باشند.
شهرستان فراشبند در فاصله ۱۶۴ کیلومتری جنوب غرب شیراز قرار دارد.
نماز جمعه، حرکتی مهم در مسیر توسعه فرهنگی است
امام جمعه ارسنجان نیز در خطبههای این هفته نماز جمعه با اشاره به پنجم امرداد سالروز اقامه نخستین نماز جمعه کشور در سال ۵۸ به دستور امام راحل توسط مرحوم آیتالله طالقانی در تهران، گفت: مولود این انقلاب احیای فریضه نماز جمعه است.
حجتالاسلام ابراهیم احمدی افزود: برگزاری نماز جمعه باعث خیر و برکات بسیاری در کشور شد و این آیین عبادی، سیاسی حرکتی مهم در مسیر توسعه فرهنگی است.
وی ادامه داد: دشمن از مساجد و مراکز نماز جمعه، ضربات زیادی خورده است و اکنون در یک هزار نقطه از کشور نمازجمعه برگزار میشود.
احمدی، بر موضوع برپایی میز خدمت توسط ادارهها و نهادها در محل برگزاری نماز جمعه تاکید و بیان کرد: حضور و پاسخگویی مسوولان شهرستان در این آیین، موضوعی بسیار مهم است که همه مدیران باید به آن توجه داشته باشند.
شهرستان ارسنجان در ۱۲۵ کیلومتری شمال شرق شیراز واقع شده است.
عید غدیر تحت تاثیر کرونا قرار نگیرد
امام جمعه شهر رستم نیز درخطبههای این هفته نماز جمعه گفت: رسالت نهاد نماز جمعه، ایجاد قرارگاههای فرهنگی حول محور منبر، مصلا، جذب جوانان، ایجاد حلقههای معرفتی و پرورش استعدادهای انقلابی در دامن امامت است.
حجتالاسلام حسینی بوشهری افزود: خطبههای نماز جمعه در اداره امور کشور تاثیر بسزایی دارد و مردم با حضورشان از مسائل دنیوی و دینی خود آگاهی و اطلاع مییابند و همچنین توطئههای دشمن رصد و تحلیل میشود.
وی اضافه کرد: مخاطبان نمازجمعه نباید محدود به یک قشرخاص باشد و از این رو نماز جمعه باید مردمیترین نهاد باشد.
امام جمعه رستم با بیان اینکه مسووولان نباید حمایت مادی و معنوی خود را از نهاد نماز جمعه دریغ کنند، اظهار داشت: اگر چه ما با شرایط کرونایی مواجه هستیم اما در عین حال نباید موضوع غدیر را فراموش کنیم و ضروری است که برنامههای متناسب با این ایام برگزار شود.
شهرستان رستم به مرکزیت مصیری در ۱۷۵ کیلومتری غرب شیراز قرار دارد.
هجدهم ذیالحجه عید غدیرخم است و امسال این روز مصادف با هجدهم امرداد 99 است.
در سال دهم هجرت، که پیامبر اکرم (ص) به حج مشرف شده بودند به هنگام بازگشت از مکه، در استراحتگاه جُحفه و در غدیر خم، به امر خداوند مردمان را گرد آوردند و در آن مجمع سترگ، امام علی (ع) را به عنوان جانشین خود به آنان شناساند و فرمودند: «هر کس من مولای اویم، علی مولای اوست». البته جانشینی علی (ع) سالها پیش در مکه و در جمع خاندان هاشم انجام گرفته بود، ولی در غدیر، به اطلاع عموم رسید.
ضرورت صیانت از جایگاه نمازجمعه
امام جمعه جنتشهر نیز با بیان اینکه امروز نماز جمعه، مقاوم و استوار و با نشاط همچنان به روشنگری و بصیرتافزایی و ابلاغ پیام انقلاب مشغول است، اظهار کرد: باید از این جایگاه صیانت کرد؛ چرا که نماز جمعه مرجع هفتگی تذکرات اخلاقی و سیاسی است، البته جنس آن از جنس دیپلماسی نیست، بلکه از جنس صدای مردم است.
حجتالاسلام و المسلمین محمدرضا خسروی در چهلویکمین سالگرد برپایی نماز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا به توصیف راهی پرداخت که نماز جمعه طی چهل سال گذشته طی کرده است و ابراز داشت: نماز جمعه گستردهترین تریبون حاکمیت است و تاکنون به موازات شرایطی که حاکمیت و انقلاب داشته، پیش رفته است.
وی افزود: براین اساس، در چهل سال گذشته زمانی که جبههها به رزمنده نیاز داشت، تریبونهای نماز جمعه بود که رزمنده تربیت و گسیل جبههها میکرد و اگر حوادث طبیعی در گوشهای از کشور رخ میداد، باز هم نماز جمعهها بودند که پایگاه جمعآوری کمکهای مردمی میشدند؛ همچنین اگر تهدید و ارعابی از سوی دشمنان به ویژه آمریکا این آب و خاک را مورد تعرض قرار میداد تریبونهای نمازجمعه آنها را خنثی میکردند و به عقب میراندند.
خسروی عنوان کرد: هماکنون که سلامت و جان مردم با ویروس کرونا به خطر افتاده است، این ائمه جمعه بودند که با تغسیل اموات کرونا و مدیریت طلاب بهمنظور پرستاری و فرماندهی کمکهای مومنانه به امداد مردم شتافتند؛ از همین رو باید گفت نماز جمعهها و امام جمعهها به موازات انقلاب و شرایط میهن و کشور به پیش رفته و طلایه دار بودهاند.
وی با اشاره به مسیری که نماز جمعه باید در آینده طی کند، اظهار کرد: ضروری است مسیری که قرارگاههای ایمان طی میکنند براساس اصول و قانون اساسی جدیدی باشد که منطبق بر راهبردها و تداوم حرکت انقلاب باشد و این قانون اساسی چیزی جز گام دوم انقلاب نخواهد بود.
امام جمعه جنتشهر گام دوم انقلاب را بیانیهای دانست که براساس آن همه وظایف، رسالتها، ماموریتهای این نهاد مردمی را مشخص کرده است و مهمترین عامل در غنیسازی خطبهها بهشمار میرود؛ همچنین تمسک علمی و عملی به نظام، منظومه و مشی و سیره امامان انقلاب اسلامی و در شرایط حاضر رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، فریضه سیاسی و عبادی نماز جمعه، برای نخستین بار در اولین جمعه ماه مبارک رمضان در پنجم مردادماه ۱۳۵۸ با شرکت بیش از یک میلیون نفر از مردم روزه دار تهران، به امامت مرحوم آیتاللّه طالقانی در دانشگاه تهران برگزار شد.
اولین امام جمعه پس از انقلاب اسلامی، آیت اللّه طالقانی نماز جمعه را مظهر کاملی از صف توحیدی تمام ملتهای مسلمان و در عین حال آگاهی، تنبه، هوشیاری، افشاکردن دسیسههای دشمن و مطلع کردن همه مسلمانان به وظایف و مسؤولیتهایی عنوان کرده است که دستکم در مدت یک هفته در پیش دارند.
آیتالله طالقانی نماز جمعه را صف عبادت، صف حقپرستی، صف روابط قلوب و وجدانهای بیدار خداپرستان و درعین حال صف نظام، صف جنگ، صف فرماندهی و فرمانبری خوانده است.
جنت شهر در جنوب استان فارس و در شهرستان داراب واقع شده است.