به گزارش ایرنا، رهبران اتحادیه اروپا پس از چهار روز بحث و جدل، سرانجام بر سر بسته ۷۵۰ میلیارد یورویی برای تأمین مالی کشورهای عضو در مبارزه با بحران کرونا توافق کردند. اما اکنون پارلمان اروپا می خواهد نظرات خود را در خصوص این توافق اعمال کند.
خبرگزاری د. پ. آ. آلمان در این رابطه نوشت: پارلمان اروپا در ابتدای راه بسته بودجه اروپا را که در اجلاس اتحادیه اروپا توافق شده بود، متوقف و اعلام کرد: هدف این است که پول بیشتری برای حفاظت از آب و هوا، تحقیقات، بهداشت و آموزش بدست آوریم.
در همین رابطه «مانفرد وبر» رئیس گروه پارلمانی «حزب مردم اروپا» با اعلام این مطلب تاکید کرد: فراکسیون های بزرگ پارلمان اروپا خواستار قوانینی روشن هستند که در صورت نقض آنها، در آینده بتوان میزان پول تخصیصی اتحادیه اروپا را نیز کاهش داد.
سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا روز سه شنبه در مورد بسته بحران کرونا به ارزش ۷۵۰ میلیارد یورو و بودجه هفت ساله اتحادیه اروپا به ارزش ۱،۰۷۴ میلیارد یورو توافق کردند، با این حال این توافق برای اجرایی شدن نیاز به تصویب پارلمان اتحادیه اروپا دارد که به احتمال زیاد در ماه سپتامبر (شهریور) اتخاذ خواهد شد.
از سوی دیگر هر ۲۷ کشور اتحادیه اروپا نیز باید مبنای این تأمین اعتبار را تصویب کنند. در آلمان پارلمان این کشور موسوم به بوندستاگ باید با این موضوع موافقت کند. قرار است بودجه سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷ از اول ژانویه سال آینده میلادی کلید بخورد و پیش بینی می شود اولین بخش از بسته ۷۵۰ میلیاردی نیز در سال ۲۰۲۱ میلادی پرداخت شود.
پارلمان اروپا به این مسئله انتقاد دارد که توافق اجلاس سران اروپا با اعطای امتیازاتی به برخی کشورها به دست آمده است. در این راستا به منظور تأیید برخی کشورها «شارل میشل» رئیس اتحادیه اروپا مجموعه ای از امتیازات آخرین لحظه از جمله تخفیف های بالاتر برای کشورهایی مانند اتریش و دانمارک و پرداخت ویژه به برخی دیگر از کشورها، داده است.
با وجود انتقادها، شارل میشل و «اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا از نتایج این نشست در پارلمان اروپا دفاع کردند. رئیس شورای اروپا با تمجید از تصمیم سران، مجدداً بر ابعاد تاریخی این بسته در مجموع ۱.۸ تریلیون یورویی و نوآوری اتحادیه اروپا تاکید کرد.
همچنین فون در لاین گفت که میلیارد ها دلار برای مدرن سازی اقتصاد و به عنوان مثال برای گسترش شبکه تلفن همراه ۵G یا در خانه های با عایق بندی بهتر جریان پیدا می کند. وی در عین حال از کاهش بودجه در مقایسه با پیش نویس اولیه ابراز تاسف کرد.
قطعنامه ای که از سوی فراکسیون های پارلمان اروپا تدوین شده است، تاکید دارد هزینه های بیشتر در زمینه تحقیق، بهداشت، بورس دانشجویی اراسموس و 'صندوق یک تغییر درست' به سمت اقتصاد دوستدار آب و هوا، مکانیسم قدرتمندتر نظارت قانون برای کشورهایی مانند مجارستان و لهستان، محدودیت های قضایی و آزادی رسانه ها یا دموکراسی میتواند یارانه های بروکسل را کاهش دهد.