لندن – ایرنا – سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین، در پی تعرض جنگنده‌های آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایران در آسمان سوریه گفت: تهدید مردم عادی و کودکان و زنان برای حصول به اهداف سیاسی، کثیف ترین نوع سیاست است که قطعا با شکست مواجه خواهد شد.

کاظم غریب آبادی روز جمعه با انتشار پیامی در صفحه اینستاگرام خود نوشت:‌ اقدامات جنایتکارانه رژیم آمریکا در تهدید جان مردم عادی از طریق تروریسم اقتصادی گرفته تا تروریسم هوایی، تمامی ندارد. آیا وقت آن نرسیده تا جامعه بین المللی در قبال این اقدامات خلاف حقوق بین المللی آمریکا که صلح و امنیت بین المللی را نیز تهدید می کند، متحد بایستد و این کشور را وادارد تا مانند یک کشور نرمال رفتار کند. 

وی افزود: سخنگوی سازمان تروریستی سنتکام ضمن پذیرش این تعرض، هدف از نزدیک شدن جنگنده آمریکایی با هواپیمای مسافربری ایرانی را شناسایی ماهیت این هواپیما برای تامین امنیت پرسنل نیروهای اشغالگر ائتلاف در پایگاه التنف اعلام کرد. اما با وجود رادارها و امکانات پیشرفته نظارتی موجود، اعزام یک هواپیمای جنگنده برای شناسایی ماهیت تجاری یا نظامی هواپیما، به‌هیچ وجه قابل قبول نیست. 

سفیر کشورمان تصریح کرد: برابر ماده سه کنوانسیون هوانوردی بین المللی غیرنظامی، هیچ هواپیمای دولتی (نظامی، گمرکی، پلیس) یک کشور عضو کنوانسیون نباید بدون اجازه قبلی کشور دیگر، بر فراز آن به پرواز درآمده یا در قلمرو آن فرود آید. از این منظر، پرواز و فرود جنگنده های آمریکایی در قلمرو سوریه که قطعا بدون موافقت این کشور است، برخلاف این بخش از تعهد بین المللی آمریکاست. 

وی با بیان اینکه بند «الف» ماده سه مکرر همین کنوانسیون تصریح می کند که در صورت رهگیری هواپیمای غیرنظامی، جان افراد داخل آن و همچنین ایمنی هواپیما نباید به مخاطره بیفتد، افزود: از فحوای بندهای «ب» و «ج» کاملا مشخص است که در صورت نیاز به رهگیری، این اقدام توسط کشور عضوی که هواپیمای غیرنظامی در قلمرو آن در حال پرواز است، صورت می گیرد. مجددا، از این منظر، رهگیری هواپیمای مسافربری ماهان در قلمرو یک کشور عضو دیگر کنوانسیون توسط آمریکا، مغایر با تعهدات این کشور می باشد. 

سفیر کشورمان تصریح کرد: اقدام آمریکا واجد مسوولیت بین المللی این رژیم بوده و با توجه به اقدام تروریستی آمریکا در سال ١٣۶٧ در سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران ایر که منجر به شهادت ٢٠٠ انسان بی گناه و غیرنظامی گردید، باید در وهله اول مورد پیگیری جدی حقوقی از طریق شورای ایکائو و در صورت نیاز دیوان بین المللی دادگستری و پیگیری سیاسی از طریق ساختارهای سازمان ملل قرار گیرد. 

وی همچنین، توصیه کرد قوه قضائیه نیز شعبه خاصی را برای رسیدگی به شکایات مسافران این هواپیما که دچار خسارات فیزیکی، روحی و روانی شدند، اختصاص دهد. طبیعتا، اتخاذ هرگونه تصمیم و اقدام متناسب با این وضعیت، در هر مرحله ای، نیز حق جمهوری اسلامی ایران است.

روابط عمومی شرکت هواپیمایی ماهان ایر عصر جمعه و به دنبال تعرض هواپیماهای جنگنده ایالات متحده آمریکا به پرواز ۱۱۵۲ شرکت هواپیمایی ماهان، اطلاعیه ای منتشر کرد که در آن آمده است: شب گذشته پرواز ۱۱۵۲ شرکت هواپیمایی ماهان مسیر تهران - بیروت پس از طی حدود ۲ ساعت پرواز بر فراز خاک سوریه مورد تهدید دو فروند جنگنده آمریکایی قرار گرفت.

خلبان این پرواز با درایت و بر اساس قوانین و مقررات هوانوردی برای پرهیز از هرگونه خطر احتمالی، پس از دریافت اخطار TCAS مبنی بر کاهش فوری ارتفاع، بلافاصله شروع به کم کردن ارتفاع کرد و به دلیل اینکه هواپیما در وضعیت ثبات قرار داشته و مسافران مجاز به باز کردن کمربندها بوده اند، کاهش سریع ارتفاع و سرعت دور کردن هواپیما از خطر احتمالی، منجر به آسیب تعدادی از مسافران و خدمه پرواز شد که مشغول خدمت رسانی بوده اند.

شرکت ماهان با اشاره به این که مسافران آسیب دیده بلافاصله پس از فرود هواپیما جهت درمان به بیمارستان منتقل شدند ، افزود، از آنجا که پروازهای این مسیر توسط شرکت هواپیمایی ماهان بیش از یک دهه به صورت برنامه ای انجام می شده و این شرکت همواره تابع قوانین و مقررات هوانوردی در پروازها بوده است، این اتفاق را می توان از دیگر مصادیق قانون گریزی رژیم حاکم بر آمریکا تلقی کرد.

برچسب‌ها