ارومیه- ایرنا- فعال رسانه‌ای، روزنامه‌نگار و پزشک ارومیه‌ای گفت: مدیریت بیماری کرونا توسط دولت با وجود درگیری با شرایط تحریمی، قابل تحسین بوده و باید قدردان فعالیت های این بخش باشیم.

هوشنگ عطاپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ابرنا افزود: قرار داشتن ایران در شرایط تحریمی سنگین، نبود امکان تبادل رسمی ارز، تورم بالا و افت ارزش پول ملی به دلیل افت درآمدهای ارزی، جلوگیری از ورود دارو و لوازم پزشکی به کشور توسط آمریکا از عوامل مهم مشکلات اقتصادی و شیوع بیماری کرونا در کشور بوده ولی در یک فرایند برنامه ریزی نسبتا عملی و علمی و با توجه به شرایط اقتصادی کشور، هم گسترش بیماری تا حدود زیادی کنترل شده و هم میزان بستری به نقطه بحرانی نرسیده است.

وی اضافه کرد: ۲ ویژگی مهم شامل وسعت و شدت بالای بیماری‌زایی که نیاز به دارو و بستری و هزینه های بالای درمانی تولید میکند و تبعات اقتصادی سنگین باعث شده که کشورها در  حوزه "سلامت و اقتصاد" با این ویروس مرگبار رو در رو شوند.

مدیرکل سابق فرهنگی اجتماعی استانداری آذربایجان‌غربی ادامه داد: تجارب ماه های مبارزه با این ویروس اثبات کرد که حتی قوی ترین اقتصادهای جهان هم توان تحمل هزینه های سنگین غیر مستقیم اقتصادی این موج فزاینده بیماری را ندارند و در نهایت بعد از مراحل هشدار، مقابله، قرنطینه ، محدود سازی وسیع، هوشمند و مقابله اقتضایی در نهایت به عادی سازی هوشمند و توصیه های حداقلی بهداشتی روی آوردند و خود را برای زندگی ناایمن با این ویروس آماده کرده اند.

عطاپور گفت: همه دولت ها با درجاتی، ریسک مرگ و میر این بیماری را به امید مصونیت گله ای یا کشف واکسن پذیرفته اند و راهکار دیگری هم وجود ندارد.

وی افزود: در کشور ما هم این ویروس به شیوع و فراوانی مشابه کشورهای در حال توسعه گسترش یافت و باوجود شرایط خاص فرهنگی، اقتصادی و سیاسی که اغلب قابل مقایسه با سایر کشورها نیست، دولت و ستاد ملی کرونا توانسته است میزان ابتلا و مرگ و میر را تا حدود زیادی کنترل کند.

وی ادامه داد: البته با توجه به ویژگی های فرهنگی و مذهبی جامعه و فشارهایی که برای جلوگیری از تعطیلی مراسم، مناسکT آیین‌ها و مکان های مذهبی فرهنگی وجود داشت، ستاد کرونا با حمایت رهبر معظم انقلاب به بهترین شیوه ممکن توانست تجمع‌های آیینی را کاهش دهد و درعین حال جامعه را تا حدود زیادی به پذیرش پروتکل های بهداشتی ومحدودیت های مصوب ترغیب کرده و کمتر به زور متوسل شود که‌ این حرکت نیز از موفقیت های قابل دفاع است.

دکتر عطاپور اظهار داشت: کشور به دلیل همین محدودیت ها و موانع مجبور بود که قبل از بیمار صفر، محدودیت های شدید را به محدودیت های هوشمند تبدیل کند تا کسب و کار و معبشت مردم با آسیب جبران ناپذیر مواجه نشود زیرا دولت امکانات جبران هزینه های جمعیت میلیونی کسب و کارهای تعطیل شده را نداشته و نخواهد داشت که به همین دلیل هم هرگز سیاست تعطیلی کامل را به پبش نبرد و اقدامات هوشمند را جایگزین روش های سخت کرد.

وی افزود: با وجود ابن سیاست و با مجاهدت کادر سلامت و همکاری بخشی از جامعه، بیماری کنترل شده ولی این سطح از بیماری اگرچه در تابستان قابل قبول است ولی در پاییز و نیمه دوم می‌تواند موج ‌همه‌گیری شدید و بحرانی ایجاد و به استهلاک جسمی و روانی بحرانی تر کادر سلامت منجر شود.

دکتر عطاپور اظهارداشت: باید برای ۲ ماه آتی به سمت کاهش  تعداد بیماران حرکت کرد تا در نیمه دوم کنترل اپیدمی از دست خارج نشود.

به گزارش ایرنا، تاکنون بیش از ۱۶ میلیون نفر در دنیا به بیماری کرونا مبتلا شده که از این تعداد ۲۸۹ هزار نفر شامل حدود ۱.۸ درصد ایرانی هستند.

از این تعداد نیز بیش از ۸۷ درصد بهبود یافته  و حدود ۵.۴ درصد نیز جان خود را از دست داده اند.