گناباد- ایرنا- رییس اداره بهزیستی گناباد گفت: جلب مشارکت مردم و بهره گیری از توان تشکلهای مردم نهاد و غیردولتی حلقه مفقوده و ظرفیت مهمی برای کاهش تبعات معضل اعتیاد در این شهرستان است.

علی آراسته روز یکشنبه طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: استفاده از توان مردمی در هر بخشی اثرات خوبی به دنبال داشته است و در مقوله پیشگیری از مواد مخدر نیز باید به عنوان یک ضرورت اولویت همه مسوولان و دست اندرکاران ذیربط قرار گیرد.

وی ادامه داد: باید با فرهنگ سازی دغدغه عمومی جامعه و خانواده‌ها را نسبت به آسیب‌های اعتیاد مواد مخدر افزایش داد و شورای هماهنگی مواد مخدر گناباد از تشکلهای مردم نهاد به عنوان بازوانی برای پیشبرد اهداف و رویکردهای خود بهره بگیرد.

رییس اداره بهزیستی گناباد گفت: اقدامات مختلف که دستگاههای اجرایی و ارگانهای ذیربط در زمینه درمان، پیشگیری و آموزش آسیبهای مواد مخدر انجام می‌دهند برای افزایش اثربخشی مطلوب نیازمند وحدت رویه بیشتر و پرهیز از موازی کاری است.

وی افزود: این اداره دوره‌های آموزشی در زمینه آسیب‌ها و راه‌های پیشگیری از اعتیاد مواد مخدر برای جامعه هدف در پایگاه‌های سلامت اجتماعی برگزار می‌کند ولی کمبود اعتبار موجب کندی اجرای طرح‌ها شده است.

آراسته ادامه داد: معتادان درمان یافته به شدت نیازمند حمایت‌های اجتماعی هستند و اگر فردی که مدتی دچار اعتیاد بوده و در جامعه بین خانواده و آشنایان انگشت نما شده بعد از بهبودی مورد حمایت قرار نگیرد به آسیبهایی به مراتب بدتر از اعتیاد نخست مواجه می‌شود.

وی با هشدار نسبت به کاهش سن اعتیاد در این شهرستان گفت: تا چندی قبل حداقل سن اعتیاد ۲۰ سال بود که اکنون به ۱۲ تا ۱۳ سال کاهش یافته و مصرف مواد مخدر در بانوان هم افزایش پیدا کرده است.

رییس اداره بهزیستی گناباد افزود: مواد مخدر در گذشته بیشتر تریاک، شیره و حشیش بود ولی امروزه داروهای متفاوت از جمله انرژی زا مانند ترامادون و متادون و امثال آن مورد استفاده قرار می‌گیرد و برخی اشخاص سودجو و قاچاقچی جوانان و نوجوانان را ترغیب به مصرف آنها می‌کنند.

وی یکی از دلایل افزایش تعداد مراجعین به کمپ‌ها و مراکز ترک اعتیاد در گناباد را علاوه بر شرایط این شهرستان وجود مراجعینی از شهرهای همجوار به دلیل استاندارد و وضعیت مطلوب این مراکز برشمرد.

آراسته ادامه داد: یک هزار و ۵۵ نفر طی یک سال گذشته به کمپ‌ها و مراکز ترک اعتیاد گناباد مراجعه کردند و ۱۷ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی به ۴۶ نفر از معتادان بهبود یافته پرداخت شد.

وی گفت: به دلیل مسائلی مانند نبود تعریف منسجم از اعتیاد و نوع و سن مصرف و تعداد افرادی که به صورت تفننی نسبت به استعمال مواد مخدر اقدام می‌کنند نمی‌توان آمار مشخصی از معتادان این شهرستان ارایه داد.

هم اکنون پنج کمپ و مرکز ترک اعتیاد در گناباد فعال است.

مرکز شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.