مجتبی ورمقانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مدت ۳۰ روز اجرای واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل، ۳۸۶ هزار و ۶۸ قطعه انواع طیور بومی در ۹۰۰ روستای استان واکسینه شدند.
وی اضافه کرد: بخش خصوص در این عملیات ها سهم ۲۰۸ هزار و ۶۴۴ قطعهای و سهم دولتی نیز سهم ۱۷۷ هزار و ۴۲۵ قطعهای دارد.
ورمقانی با اشاره به اینکه این استان حدود یک هزار و۶۰۰ روستای دارای سکنه دارد افزود: سنندج با ۱۵۵ روستا و مریوان با ۱۰۵ روستا بیشترین تعداد روستاهای تحت پوشش را دارند.
وی یادآور شد: شهرستان بانه با ۵۹ هزار و ۵۳۹ قطعه و سقز نیز با ۵۰ هزار و ۸۷۲ قطعه بیشترین عملکرد در این حوزه را دارند البته روند اجرای طرح در ماه جاری نیز ادامه خواهد داشت.
ورمقانی تاکید کرد: پیش بینی می شود در این مرحله واکسیناسیون ۶۷۵ هزار قطعه طیور بومی با پوشش حداکثری در تمام روستاهای تحت پوشش استان و با اولویت مناطق پر تراکم، کانون و شعاع بیماری و بهره گیری از چهار گروه مایه کوب بخش غیر دولتی طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل محقق شود.
وی گفت: همچنین ۲۰ گروه بازرسی از ستاد، عملکرد همکاران مایه کوب را به صورت مستمر و منظم مورد بازدید قرار میدهند ضمن اینکه از مردم و بهره برداران درخواست میشود با اکیپهای اعزامی دامپزشکی نهایت همکاری را داشته باشند.
جمعیت دامی استان کردستان حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است. هم اکنون در این استان ۷۶۸ واحد پروش طیور شامل مرغداری گوشتی، تخم گذار و جوجه ریزی، پرورش بوقلمون، شترمرغ و سایر با ظرفیت سالانه ۱۷ میلیون و ۵۰۴ هزار و ۵۴۹ قطعه فعال است.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه حدود ۲۴ هزار تُن گوشت قرمز و ۱۸۱ هزار تن شیر از دام های استان تولید می شود.