تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۹

تهران-ایرنا-سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه وضعیت گرمخانه‌های پایتخت از لحاظ شیوع در موج دوم کرونا سفید است، گفت: تاکنون جز یک‌ مورد که اخیرا در بدو ورود به یکی از گرمخانه‌ها دارای علایم حاد بوده و توسط اورژانس به مراکز درمانی منتقل شده، مددجویی به این بیماری مبتلا نشده است.

سیدمالک حسینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: تمامی گرمخانه‌ها همچنان ۲۴ ساعته فعال است و دستورالعمل‌های بهداشتی، مراقبتی، ضدعفونی و بازرسی‌ها با همان شدتی که از روز اول شیوع کرونا انجام می‌شد، به طور مرتب انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه با تلاش مددکاران و مدیریت گرمخانه‌ها، شرایط سفید است، گفت: اگر مددجویی علایم ابتلا به کرونا داشته باشد، تا زمان حضور عوامل اورژانس به اتاق ایزوله در گرمخانه منتقل می‌شود و پس از حضور اورژانس با یک همراه به مرکز درمانی می‌رود، با تشخیص پزشک اگر مددجو نیاز به آزمایش داشته باشد، آزمایش‌ها انجام می‌شود و در صورت منفی بودن نتیجه به گرمخانه بازمی‌گردد.

حسینی افزود: اگر نتیجه تست کرونا مددجویی مثبت باشد، برای جلوگیری از انتقال این بیماری و مراجعه نکردن مددجو از گرمخانه‌ای به گرمخانه دیگر مشخصات او در سیستم ثبت می‌شود، با توجه به اینکه علایم مددجویان درگیر اعتیاد در مواردی که دچار اختلال در مصرف مواد مخدر می‌شوند، شبیه به علایم کروناست، هر علایمی مشاهده شود، آنان را به مراکز درمانی منتقل می‌کنیم که خوشبختانه تاکنون تست هیچ کدام از مددجویان مثبت نبوده است.

ابتلای چهار مددکار به کرونا

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه در یک هفته اخیر چهار مددکار یکی از گرمخانه‌ها به بیماری کرونا مبتلا شدند، گفت: این افراد سریع شناسایی شدند و در حال حاضر دوره درمان را در خانه طی می‌کنند و به جز یک‌ مورد که مقداری شرایطش حاد شده بود سایر مددجویان تاکنون نیازی به بیمارستان نداشتند.

افزایش ۴۰درصدی پذیرش در گرمخانه‌ها

حسینی با اشاره به وجود ۲۱ گرمخانه با ظرفیت بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر و ۴هزار نفر به صورت کف‌خواب در پایتخت اظهارداشت: ۲۰ گرمخانه فعال بوده و یک مرکز هم در شرایط اضطرار فعال می‌شود.

وی با بیان اینکه اکنون حدود یکهزار و ۶۰۰ مددجو در گرمخانه‌ها پذیرش می‌شوند، افزود: سال گذشته در این وقت سال، حدود یکهزار و ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر در این مراکز پذیرش می‌شدند که امسال این آمار حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است، بخشی از این افزایش آمار به دلیل کاهش پذیرش در مراکز ماده ۱۶ و وجود نگرانی در بین مددجوها از ابتلا به کروناست که معمولا در گرمخانه‌ها می‌مانند و یا اینکه اگر بیرون بروند، سعی می‌کنند شب به گرمخانه بازگردند.

کمک مومنانه به ۱۲ هزار خانوار

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران درباره اقدامات این نهاد در راستای کمک مومنانه به نیازمندان گفت: بخشی از این کمک‌ها را با همکاری شهروندان در قالب بیش از ۷هزار بسته معیشتی برای مددجویان گروه هدف که براساس بانک اطلاعاتی، ۱۲هزار خانوار را تحت پوشش قرار می‌دهیم به مناسبت سال نو، ماه مبارک رمضان و در دو هفته اخیر ارائه کردیم.

حسینی افزود: بسته‌های بهداشتی شامل ۱۸هزار دستکش، ۷۳هزار و ۶۰۰ ماسک و ۲۰هزار لیتر ماده ضدعفونی‌کننده بین گروه‌های هدف توزیع شده است.

وی بیان کرد: همچنین سعی کردیم به بعضی از مراکز و گروه‌های محلی که کمک‌هایی را نیاز داشتند، خانواده‌های کودکان کار، افراد بهبودیافته از اعتیاد و برخی از مهاجران غیرایرانی که شرایط سختی داشتند، براساس تعامل با مناطق و پیشنهادهای آنها، خدماتی را ارائه و بسته‌های معیشتی و بهداشتی را توزیع کنیم.

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به توزیع غذا میان کودکان زباله‌گرد در گودهای زباله‌گردی اظهارداشت: از ۲۰ اسفند۹  تاکنون با همکاری سازمان‌های مردم‌نهاد، بیش از ۴۵هزار پرس غذا میان افراد نیازمند توزیع کرده‌ایم‌ که حدود ۲۵ هزار پرس آن بین کودکان زباله‌گرد توزیع شد.

وی گفت: این اقدام نیز در راستای مقابله با زباله‌گردی کودکان انجام می‌شود که ممکن است آنان در شرایط کرونا درآمد کمتری به دست بیاورند و یا اینکه بخواهند از این چرخه خارج شوند، سعی کردیم غذا و وضعیت معیشتی کودکان زباله‌گرد را مورد توجه قرار دهیم.

حسینی خاطرنشان کرد: تلاش کردیم در موضوع توزیع غذا در گودهای زباله‌گردی و کمک‌های مومنانه واسطه‌ای باشیم تا کمک‌ها به درستی انجام بشود.   

بیماری کرونا از روزهای پایانی بهمن سال ۱۳۹۸ کشور را درگیر کرده و بر اساس اعلام روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تا سوم مرداد، ۲۸۶ هزار و ۵۲۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، ۲۴۹ هزار و ۲۱۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و  ۱۵ هزار و ۲۸۹ نفر از مبتلایان جان خود را از دست دادند.