به گزارش روز شنبه سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران، «علیرضا قنادان» در این باره که آیا شهرداری تهران نظارتی بر نرخ گذاری کرایه تاکسیهای اینترنتی دارد؟ گفت: شهرداری تهران امکان نظارت و تعیین نرخ گذاری کرایه تاکسیهای اینترنی را ندارد. سال گذشته توافق دوجانبهای میان شهرداری تهران و شرکتهای تاکسی اینترنتی منعقد شد که بر این اساس، شهرداری تهران تنها میتواند بر استاندارد آلایندهها، ضوابط رانندگان و رعایت اصول ناوگان تاکسیهای اینترنتی نظارت کند.
وی افزود: تاکسیهای اینترنتی در حوزه قیمت گذاری زیر مجموعه اتحادیه کسب و کارهای مجازی هستند و اتحادیه باید قیمت گذاری تاکسیهای اینترنتی را تعیین و بر آن نظارت کند.
قنادان ضمن اشاره به توافقنامه شهرداری تهران با تاکسیهای اینترنتی، بیان کرد: تنها بخش کوچکی از نرخ گذاری کرایه تاکسیهای اینترنتی مربوط به نظارت شهرداری است. طبق این دستورالعمل، تاکسیهای اینترنتی موظف هستند چنانچه رقم کرایهشان از نرخ مصوب تاکسیهای تلفنی در شهر بالاتر بود به مسافر اعلام کنند.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی تهران با بیان اینکه تاکسیهای اینترنتی براساس شاخصهایی نظیر ترافیک، زمان سفر، میزان عرضه و تقاضای مسافر، نرخ پویا دارند، افزود: اگر قرار باشد که نرخ تاکسیهای اینترنتی از نرخ تاکسیهای رسمی تلفنی مصوب شورای شهر بالاتر باشد، راننده باید در لحظه درخواست سفر به مسافر اعلام کند که نرخ اعلامی از نرخ مصوب تاکسیهای تلفنی بالاتر است و در صورت پذیرفتن مسافر، ثبت سفر انجام میشود. باید مسافر اطلاع یابد که باید نرخ بالاتری نسبت به نرخ مصوب شورای اسلامی شهر تهران را به راننده تاکسی اینترنتی بپردازد.
تاکسی های فرودگاه مهرآباد نرخ جداگانه دارند
قنادان درباره قیمتهای گران تعدادی از تاکسیهای فرودگاه مهرآباد، توضیح داد: تاکسیهای فرودگاه مهرآباد یک سامانه تعیین نرخ جداگانه دارند که سالیانه براساس نرخ مصوب شورای اسلامی شهر تهران، افزایش نرخ ابلاغ و اعمال میشود.
به گفته وی، قیمت تاکسیهای لوکس یا ویژه، گرانتر از باقی تاکسیهای معمولی است و تاکسیهای ویژه نیز به دو دسته تقسیم میشوند که ۲۰ درصد و ۴۰ درصد گرانتر از نرخ کرایه تاکسیهای معمولی هستند.
قنادان تاکید کرد: اینگونه نیست که در فرودگاه تنها تاکسی ویژه وجود دارد بلکه تاکسی معمولی به تعداد بیشتری مستقر است تا اگر مسافر تمایل به استفاده از تاکسی ویژه نداشت با تاکسی معمولی به جابهجایی سفر بپردازد.
وی همچنین درباره تعیین قیمت تاکسیهای راه آهن نیز، گفت: تاکسیهای راه آهن از تاکسیمتر استفاده میکنند و همچنان پرداخت کرایه در راه آهن و ترمینالها براساس تاکسیمتر است.
روزانه حدود ۸۰ هزار تاکسی در پایتخت فعالیت دارد.
بر اساس آمارها روزانه حدود ۲ میلیون نفر در تهران و ۹ میلیون نفر در کلانشهرها از تاکسی برای جابجایی درونشهری خود استفاده میکنند.
نخستین اتومبیل کرایه در تهران که بعدها نام تاکسی روی آن نهاده شد، طی سال ۱۳۰۶ آغاز به کار کرد؛ آن زمان تعداد مسافران تاکسی مانند جمعیت شهر اندک بود اما کسی گمان نمیکرد رشد روزافزون شهر و جمعیت، وضعیت تاکسیهای پایتخت را به گونهای تبدیل کند که روزانه بیش از چهار میلیون سفر با آن انجام شود و ۲۲ درصد سهم ترددهای روزانه شهروندان را به خود اختصاص دهد.