همدان- ایرنا- معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: با تلاش مسوولان باید فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان در کشور و به ویژه در بین جوانان نهادینه شود.

سورنا ستاری عصر شنبه در نشست اعضای ستاد اقتصاد مقاومتی همدان افزود: اقتصاد دانش بنیان یک نرم افزار است که بر روی سخت‌افزار جای می‌گیرد؛ امروز دنیا به سمت فناوری و محصولات دانش بنیان حرکت می‌کند.

وی با اشاره به نقش خطیر پایگاه نوژه همدان اظهار داشت: این پایگاه هوایی با شهدایی که تقدیم انقلاب کرده‌ است، می‌تواند یکی از محورهای اصلی فعالیت‌های فرهنگی همدان باشد.

ستاری عنوان کرد: اقتصاد بر پایه نفت خسارت‌های بسیاری به کارآفرینی و خلاقیت جوانان ایران وارد کرد. 

وی با اشاره به اینکه توجه اقتصاد دانش بنیان به ذهن جوانان به عنوان یک سرمایه است، افزود: جامعه‌ای دانش بنیان است که افراد را به خاطر خود فرد، توانایی‌ها و خلاقیت‌های آن‌ها بخواهد. 

رییس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: دانشگاه‌ها در هر کشور و هر استان به عنوان محور توسعه محسوب می‌شوند که برای توسعه بیشتر باید از آن‌ها حمایت کرد.  

وی با اشاره به اینکه باید اثرات تعداد دانشجویان دانشگاه‌های یک استان را در بین مردم لمس کرد، اظهار داشت: در فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان و علم و فناوری نیز باید به گونه‌ای عمل کرد که اثرات دانش را در اقتصاد مشاهده کنیم.

ستاری بیان کرد: ظرفیت‌های خوبی در زمینه علم و فناوری در استان همدان وجود دارد و تلاش می‌شود با تمام توان از طرح‌ها و برنامه‌های این استان در ‌زمینه‌های گوناگون حمایت و پشتیبانی شود.

 ۴۵ شرکت دانش بنیان همدان برای یک‌هزار و ۴۵۵ نفر  اشتغال ایجاد کرده ‌است 

استاندار همدان نیز در این نشست افزود: ۱۹۵ شرکت در زمینه علم و فناوری در این استان فعالیت می‌کنند که تاکنون برای ۸۴۵ تن شغل ایجاد کرده‌اند.

سید سعید شاهرخی با تاکید بر اینکه حمایت از اشتغال و تولید سیاست محوری این استان است، افزود: در ادامه سیاست‌های دولت، اولویت خود را در این استان، حمایت از تولید، معیشت مردم و حفظ اشتغال موجود قرار داده‌ایم.

وی بر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه استان تاکید و بیان کرد: مجموعه مدیریتی استان از حواشی که منابع استان را تلف می‌کند، به دور هستند و همراهی و همکاری خوبی بین آن‌ها برقرار است. 

شاهرخی ادامه داد:  برای توسعه استان با همکاری و همراهی همه مجموعه‌ها، برای حمایت از تولید و ایجاد اشتغال، سند راهبردی و عملیاتی توسعه همدان تدوین شده است.

وی عنوان کرد: توجه و برنامه‌ریزی برای ایجاد اشتغال، تقویت معیشت و حمایت از تولید، از اولویت‌های اساسی استان در سند راهبردی و عملیاتی است. 

استاندار همدان با اشاره به اینکه ظرفیت‌های خوبی در زمینه علم و فناوری در این استان وجود دارد، گفت: با توجه به ظرفیت دانشگاه‌های استان، زمینه برای هدایت فکری و رشد علمی آن‌ها فراهم است.

وی افزود: ۴۵ شرکت دانش بنیان در استان فعال هستند که برای یک‌هزار و ۴۵۵ نفر نیز اشتغال ایجاد کرده‌اند. 

شاهرخی اظهار داشت: در دنیای امروز فناوری‌های برتر، جهش و شتاب گسترده‌ای در زمینه علم و فناوری به وجود آورده‌اند.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و رییس بنیاد ملی نخبگان به منظور بهره‌برداری از چند طرح علمی و عمرانی روز شنبه وارد همدان شد.

در سفر یک روزه معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به همدان، مرحله نخست ساختمان پارک علم و فناوری این استان بهره‌برداری شد.

آغاز عملیات اجرایی مراحل بعدی این پارک، گشایش صندوق پژوهش، فناوری و نوآوری همدان، راه اندازی مرکز نوآوری اجتماعی با مشارکت کمیته امداد امام خمینی (ره) همدان، مرکز نوآوری تعاون با مشارکت اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی، مرکز نوآوری انگور و صنایع وابسته و همچنین مرکز نوآوری شهرستان نهاوند، بازدید از نمایشگاه دستاوردهای پارک علم و فناوری همدان و همچنین بهره‌برداری از یک شرکت شتابدهنده از دیگر برنامه‌های سفر یک‌روزه سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جهموری به همدان است.

بر اساس آخرین آمار، ۲۴۴ واحد فناور در استان همدان فعالیت می‌کنند که ۵۸ واحد آن متعلق به دانشگاه بوعلی‌ سینا و ۱۳ واحد دیگر زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا است.