به گزارش ایرنا رژیم آب رودخانههای واقع در امتداد رودخانه زرد که از اول ژوئیه رسماً وارد فصل سیل شدند از این فناوری ها بهره مند شده و هم اکنون با ماهوارههای سنجش از راه دور به صورت مستمر پایش میشوند و از پهپادها نیز برای انتقال آنلاین تصاویر ویدئویی تغییرات حجم خروجی آب استفاده میشود.
در حال حاضر افزون بر ۳۴۶ مخزن بزرگ و متوسط رودخانه زرد با بیش از هزار سیگنال ویدئویی به صورت آنلاین کنترل و رصد می شوند از سوی دیگر تجهیزات هواشناسی چین به روز شدهاند و با عملکرد بسیار دقیق در خط مقدم پیشگیری و مدیریت بحران هستند به عنوان مثال، دقت پیشبینیهای هواشناسی در زمینه وقوع بارانهای سیلآسا در سال ۲۰۱۹ به ۸۸ درصد افزایش پیدا کرد و جریانهای همرفتی شدید، ۳۸ دقیقه زودتر قابل پیشبینی است.
بکارگیری تکنولوژی ها در چین سبب شده است وزارت منابع آب چین، تنها در ۱۰ الی ۱۵ دقیقه تمام اطلاعات بارشی کشور را از ۱۲۰ هزار ایستگاهِ هشدار دریافت و در چند دقیقه سیل را پیشبینی کند.
به طور معمول پیش بینی سیل در شمال و شمال شرقی چین دشوار است زیرا آب ناشی از بارش به سرعت در رودخانه های کوچک و متوسط در مناطق کوهستانی جمع می شود و در مدت زمان کوتاهی منجر به سیل می گردد از آنجایی که این مناطق بیشتر در معرض خطرات ناشی از باران ها و سیلاب ناگهانی هستند حمایت های علمی و بکارگیری هوش مصنوعی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
«لیو ژیو» معاون مرکز پیش بینی وزارت منابع آب چین در این مورد گفت که به لطف بکارگیری این تکنولوژی ها فقط در عرض ۱۰ تا ۱۵ دقیقه وزارت منابع آب اطلاعات بارندگی را از ۱۲۰ هزار ایستگاه هشدار سیل در سراسر کشور جمع آوری و در عرض چند دقیقه تجزیه و تحلیل می کند.
او افزود: استفاده کارآمد از داده های بزرگ و هوش مصنوعی در هشدار سیلاب برای رودخانه های کوچک و متوسط، توانایی چین را در پیش بینی سیل به میزان قابل توجهی بهبود بخشیده است.
وی با اشاره به اینکه این فناوری ها نقش مهمی در پیشگیری و کنترل سیل امسال در چین داشته اند گفت: به عنوان مثال فناوری های ۵G و واقعیت مجازی (VR) در زمان واقعی نظارت بر سطح آب در شهرستان آنچینگ واقع در استان آنهویی واقع در شرق چین نقش موثری ایفا کردند.
این مقام وزارت منابع آبی چین اظهار کرد در این منطقه وضعیت آب فیلم برداری شده توسط دوربین های پانوراما از طریق سیگنال ۵G با تاخیر کم به پرسنل نظارت منتقل شد، علاوه بر این سطح آب را می توان توسط متخصصان با دوربین های واقعیت مجازی مشاهده کرد تا بتوانند شرایط رودخانه و پیشرفت امداد رسانی را به طور کامل درک کنند در نتیجه، راندمان کار به میزان قابل توجهی بهبود یافته است.
او افزود: به لطف اینترنت اشیاء، سیستم های زهکشی شهری اکنون برای جلوگیری از آبگرفتگی به هوش مصنوعی مجهز شده اند برای مثال در فوژو واقع در استان فوجیان در شرق چین و گویانگ واقع در استان گویژو در جنوب غربی چین، مناطقی که احتمال آبگرفتگی آنها وجود دارد در نقشه الکتریکی روی صفحه به صورت بزرگ و برجسته نشان داده شده است به طوری که در مواقع باران شدید، کارشناسان مسئول می توانند تصاویر را به وضوح بالاتری ببینند.
به غیر از تجهیزات پیشرفته، هواپیماهای بدون سرنشین و ربات های هوش مصنوعی نیز نقش مهمی در زمینه جلوگیری و کنترل از سیل دارند هواپیماهای بدون سرنشین در پیشگیری و امداد رسانی از سوانح از مزیت طبیعی برخوردار هستند زیرا به دلیل چابکی در شرایط توپوگرافی مختلف قادر به پرواز هستند و واکنش سریعی هم از خود نشان می دهند.
آنها می توانند تصاویر و فیلم های با وضوح بالا را از سایت های مورد نظر به مراکز فرماندهی منتقل کنند هواپیماهای بدون سرنشین مچهز به سایر تجهیزات می توانند آنهایی را که به دام افتاده اند جستجو کنند بیابند و نجات دهند این هواپیماها اگر مجهز به سیستم دید در شب باشند می توانند در تمام طول شبانه روز کار کنند و حتی تجهیزات امدادی را برای افراد به دام افتاده اعزام کنند.
اخیراً ربات های نجات انسان هم در بسیاری از مناطق چین مورد استفاده قرار گرفته است این ربات شبیه یک قایق سبک است و می توان آن را توسط رایانه لوحی یا یک کنترلر کنترل کرد این ربات می تواند هر بار، سه تا چهار نفر را نجات دهد.
حتی اگر شخصی در موقعیتی با جریان سریع آب در حرکت باشد یا دور از ساحل به دام افتاده باشد ربات ها قادرند با سرعت بالا به سمت موقعیت فرمان تحت کنترل پرسنل کنترل حرکت کنند تا مانع از غرق شدن وی شوند.