مجید رستمی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: مرکز نوآوری انگور و کشمش دانشگاه ملایر به دنبال نوآوری در صنایع غذایی انگور و کشمش با هدف ایجاد کسب و کارهای نو مبتنی بر دانش نوین است.
وی افزود: این مرکز بر اساس تفاهمنامه چند جانبه بین پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر، پارک علم و فناوری همدان، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی همدان، اتاق بازرگانی و دانشگاه جامع علمی کاربردی استان شروع به فعالیت کرده است.
رییس پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر شناسایی نیازهای فناورانه واحدهای تولیدی و خدماتی مرتبط با حوزه فعالیت و ایدههای مناسب و کمک به اجرایی شدن ایدههای تقاضا محور را از مهمترین برنامههای این مرکز نوآوری عنوان کرد.
رستمی ادامه داد: مرکز نوآوری انگور و کشمش و صنایع وابسته به آن همچنین به دنبال برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی مورد نیاز و رویدادهای مورد نیاز این مرکز است.
وی کمک به استقرار واحدهای استارت آپ و ارایه خدمات مشاوره به این واحدها و آسانسازی فرایند بازاریابی محصولات استارت آپ مستقر در این مرکز را از دیگر برنامههای مهم مرکز نوآوری انگور و کشمش این دانشگاه عنوان کرد.
رییس پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر بیان کرد: در این راستا تمامی پژوهشگران و کلیه فعالان در بخش تولید انگور و کشمش که تمایل به مشارکت در فعالیتهای علمی نوآورانه در تمامی زمینههای مرتبط با انگور و کشمش و صنایع وابسته آن دارند، میتوانند خلاصهای از ایده نوآورانه خود را در قالب یک پروپوزال پنج صفحهای تا پایان شهریور به پژوهشکده انگور و کشمش ارایه دهند.
رستمی با اشاره به ظرفیت و جایگاه ویژه پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر، شناخته شدن معتبرترین مرکز پژوهشهای بنیادی و کاربردی کشور در حوزه علوم و فناوری انگور و کشمش و برخورداری از تعاملات مؤثر فراملی با تاکید بر هویت اسلامی- ایرانی را چشمانداز مهم این پژوهشکده برشمرد.
رییس پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر تاکید کرد: این پژوهشکده با اتکا به اعضای هیات علمی توانمند و خلاق، در راستای انجام پژوهشهای بنیادی، کاربردی و فناورانه، کمک به تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی، تربیت پژوهشگر و ارایه مشاورههای تخصصی به باغداران تلاش میکند.
رستمی اظهار داشت: این پژوهشکده ضمن تاکید بر بهبود مستمر و بهرهوری با بهکارگیری و توسعه دانش و فناوری روزآمد، همچنین به ایجاد زمینه برای صنعتی شدن باغهای انگور و روشهای تبدیل و نگهداری انگور و ارتقای سلامت و امنیت غذایی در سطح ملی و حضور فعال در عرصه بینالمللی اهتمام میورزد.
وی با بیان اینکه پژوهشکده از سه گروه پژوهشی بهزراعی و بهنژادی انگور، تبدیل و نگهداری انگور و علوم محیطی انگور تشکیل شده گفت: پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر به عنوان یک پژوهشکده مستقل ملی، دارای مصوبه اصولی است و در آبان سال ۱۳۹۷ با اخذ موافقت قطعی از شورای گسترش آموزش عالی، فصل نوینی را از فعالیتهای خود در این حوزه آغاز کرد.
پژوهکشده انگور و کشمش دانشگاه ملایر از سال ۱۳۹۱ با وجود بیش از ۱۱ هزار هکتار باغ انگور در این شهرستان و فعالیت حدود ۶۰ واحد فرآوری کشمش، به منظور پاسخگویی به بخشی از نیازهای پژوهشی کشور در حوزه علوم انگور و فرآوردههای جانبی آن فعالیت خود را آغاز کرد.
سالانه بیش از ۲۴۰ هزار تُن انگور و بیش از ۴۰ هزار تُن کشمش در شهرستان ملایر به عنوان شهر جهانی انگور تولید میشود.