تهران - ایرنا - کویت و سایر کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس که بار اصلی اقتصاد و خدمات در این کشور بردوش اتباع خارجی قرار دارد، با شروع بحران بیماری «ویروس کرونا» و رکود کسب و کار در این کشورها و افزایش هزینه‌ دولتهای عرب، به بهانه مقابله با شیوع این ویروس، اقدام به اخراج اتباع خارجی می‌کنند.

به گزارش امروز (یکشنبه) صفحه عربی تارنمای شبکه خبری آلمانی «دویچه وله»، کارگران خارجی مقیم کویت که بخش عمده آنها را شهروندان هند و مصر تشکیل می‌دهند، هم اکنون با خطر از دست دادن کار خود مواجه هستند.

آنها احتمالا مجبور خواهند شد کویت را که از آن به عنوان دومین کشور خود نام می‌برند، ترک کرده و با اجبار به زادگاهشان بازگردند. این در حالی است که افرادی همچون «کومار» پانزده سال پیش به همراه همسر و فرزندانش رهسپار کویت شده و در آن اقامت گزیده‌اند.

کارگران خارجی در گذشته ۷۰ درصد جمعیت ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری کویت را تشکیل می‌دادند، اما دولت این کشور اخیرا تصمیم گرفت تا شمار آنان را به ۳۰ درصد کاهش دهد و همین امر باعث شده تا اتباع خارجی مقیم کویت با سرنوشت نامعلومی مواجه شوند.

قبل از بحران شیوع کرونا، هندی‌ها با جمعیت ۹۲۰ هزار نفری و مصری‌ها با جمعیت ۵۲۰ هزار نفر بزرگ‌ترین گروه‌های خارجی ساکن کویت بودند.

این در حالی است که رسانه‌های گروهی کویت هم‌اکنون خاطرنشان می‌کنند که تا پایان سال‌جاری میلادی تقریبا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تبعه خارجی باید از این کشور اخراج و به کشورشان بازخواهند گشت.

۱۴۸