همدان- ایرنا- استاندار همدان گفت: طرح توسعه و گسترش بارگاه حیقوق نبی (ع) در شهرستان تویسرکان باید کارشناسی شده، دقیق و بر پایه استانداردهای ملی و بین‌المللی اجرا شد.

سید سعید شاهرخی روز یکشنبه در نشست بررسی وضعیت آرامگاه حیقوق نبی(ع) تویسرکان با بیان اینکه به دنبال ارائه طرحی بین‌المللی از حیقوق نبی(ع) هستیم اظهار داشت: ظرفیت‌هایی در این آرامگاه است که می‌تواند شبیه مجموعه شاهچراغ به یک کانون گردشگری و زیارتی تبدیل شود. 

وی خاطرنشان کرد: با اجرای طرح‌های مطالعاتی باید طرحی مشابه طرح شاهزاده حسین(ع)، در ترازی بین‌المللی بر روی حیقوق نبی(ع) پیاده شود.  

استاندار همدان تاکید کرد: ملاحظات امنیتی پیرامون آرامگاه حیقوق نبی(ع)، باید بررسی شود و به نظر می‌رسد، هر هزینه‌ای برای گسترش و توسعه این آرامگاه می‌تواند به سرمایه تبدیل شود. 

شاهرخی با بیان اینکه تیم مطالعاتی آرامگاه حیقوق نبی(ع) تشکیل شود تا اعضای تیم نقشه‌ راه تدوین و پیشنهادات لازم را برای توسعه و گسترش این بارگاه ارائه کنند. 

وی با اشاره به اینکه در اجرای طرح توسعه آرامگاه حیقوق نبی(ع) شهرستان تویسرکان باید همه جوانب مذهبی، فرهنگی، اقتصادی و گردشگری درنظر گرفته شود افزود: برای تسهیل در امور بهتر است مرجع تصمیم‌گیری و هماهنگی مسائل و مشکلات مسیر گسترش و طراحی این آرامگاه  استانی باشد. 

استاندار همدان ادامه داد: نگاه دستگاه‌های متولی در انجام و اجرا باید معطوف به هیات امنای این آرامگاه باشد و تصمیم های جلساتی که برای این آرامگاه اتخاذ می‌شود باید پیگیری و به نتیجه برسند. 

شاهرخی با بیان اینکه باید تلاش شود نگاهمان به آرامگاه حیقوق نبی، فرامرزی و بین المللی باشد گفت: از اقدامات اولیه، تدوین نقشه راه است تا بتوان بر اساس آن، برنامه ریزی کرد.

حضرت حیقوق نبی(ع) یکی از پیامبران بنی اسرائیل است که بیش از ۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می زیسته و در کتاب و آموزه های الهی خود به ظهور پیامبر آخرالزمان حضرت محمد(ص) بشارت داده و برای ایشان و امتش دعا کرده است.

این بنا که در شهرستان تویسرکان قرار دارد به شماره ۹۶۹ در سال ۱۳۵۳ در فهرست آثار تاریخی به ثبت رسیده است و مربوط به دوره سلجوقیان است و از فاصله دور مانند یک برج مدور با سقفی مخروطی شکل به نظر می‌ رسد.

این آرامگاه دارای بدنه هشت ضلعی است و هشت ترکه آجری در آن ساخته شده که ستون‌ های اصلی بنا را تشکیل می‌ دهد و در نتیجه بنا به صورت سطوح هشتگانه به نظر می‌ رسد.