بجنورد- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی گفت: با توجه به روند افزایشی مبتلایان و فوتی‌های بیماری کووید ۱۹، آیین‌های عید قربان در این استان ۸۶۳ هزار نفری برگزار نمی‌شود.

ولی الله حیاتی روز یکشنبه در نشست کمیته تدابیر ویژه ستاد استانی بیماری کرونا اظهار داشت: تصمیم در باره چگونگی برگزاری نماز عید قربان برای شهرهای غیر از وضعیت قرمز،  نیز بر عهده شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان با در نظر گرفتن دستورالعمل های بهداشتی خواهد بود.

وی با بیان اینکه آمار مرگ و میرهای ناشی از ویروس کرونا در جوانان زنگ خطری برای استان است، تصریح کرد: این ویروس در استان ضعیف نشده و همچنان موارد مثبت رو به افزایش است، به گونه ای که تمامی قشرهای مردمی باید دید و بازدیدهای عید قربان را تعطیل کنند.

وی با تاکید بر اینکه فرمانداران در شهرستان ها باید از ظرفیت تمامی دستگاه های اجرایی بهره گیرند، خاطرنشان کرد:  نباید عرضه دام، محدود به یک نقطه خاصی باشد و برای جلوگیری از تجمع مردم، دام در نقاط مختلف عرضه خواهد شد که در این بین دامپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و نیروی انتظامی استان باید نظارت های خاص خود را داشته باشند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی افزود: قربانی دام ها در کشتارگاه ها نیز باید با تمهیدات شهرداری ها بدون ایجاد هیچ تجمعی با ارائه نوبت انجام شود.

وی با اشاره به اینکه در شهرهای دارای وضعیت قرمز استان مراسم دعای عرفه نخواهیم داشت، اظهار داشت: برنامه زنده دعای عرفه از رسانه ملی و استانی پخش خواهد شد و در سایر شهرها برگزاری دعای عرفه با رعایت دستورالعمل های بهداشتی خواهد بود.

حیاتی با تاکید بر اینکه علمای اهل سنت و شیعه نقش ویژه ای را در خصوص اطلاع رسانی مسائل بهداشتی روز عید قربان دارند، تصریح کرد: هرگونه تدبیر و تصمیم از سوی ستاد کرونای استانی و ملی برای حفظ جان انسان ها است و به گروه یا منطقه خاصی تعلق ندارد.

وی افزود: بنابراین بر خلاف سال های گذشته که شاهد برگزاری سنت ها و اجتماعات و بازارچه هایی در برخی از مناطق بودیم امسال  هیچ بازارچه ای در هیچ نقطه ای از استان برپا نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه مردم برای جلوگیری از تجمع می توانند نذور روز عید قربان خود را به ستاد مرکزی مواسات استان تحویل دهند، افزود:  رسانه ها و صدا و سیمای استان باید در خصوص برگزاری طرح مواسات برای اعطای نذری مردم به ستاد مواسات استان اطلاع رسانی کنند.

نظارت ۶۷ گروه دامپزشکی خراسان شمالی بر ذبح دام 

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی نیز در این نشست با اشاره بر طرح تشدید نظارت بهداشتی ویژه روز عید قربان گفت: ۳۷ اکیپ ثابت و ۳۰ اکیپ سیار دامپزشکی بر ذبح شرعی و بهداشتی دام در روز عید قربان در این استان نظارت خواهند کرد.

دکتر محمدمهدی احمدی با بیان اینکه کشتارها باید با حداقل تجمع صورت گیرد، افزود:  به منظور حفظ سلامت مردم و پیش گیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام به ویژه بیماری های خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت برنامه ریزی و مکاتبات لازم با دستگاههای مربوطه صورت گرفته است.

وی  با بیان اینکه گوشت قربانی قبل از مصرف بایستی به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود، گفت: نگهداری گوشت تازه در یخچال انتقال عوامل بیماری زا را به حداقل می رساند که در این راستا از هم استانی های عزیز خواستاریم با مراجعه به کشتارگاه های دام استان در روز عید قربان و یا مراکز کشتار اضطراری در سطح استان، نسبت به کشتار دام نذری خود با نظارت کارشناسان دامپزشکی اقدام کنند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استان خراسان شمالی از اوایل تیرماه از نظر همه گیری کرونا، در شمار استانهای در شرایط هشدار قرار گرفته است و نیمی از هشت شهرستان این استان وضعیت قرمز دارند.  

براساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۹۱ هزار و ۱۷۲ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۲۱۶ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۱۵ هزار و ۷۰۰ تن رسیده است.
همچنین تاکنون ۲۵۳ هزار و ۲۱۳ نفر از بیماران در ایران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.