مجید علیوند روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی استان در سال ۱۳۹۵ حدود ۱.۴۶ اسب بخار بر هکتار بود و در اسفند سال گذشته به ۱.۷۴ اسب بخار بر هکتار رسید.
وی با اشاره به اینکه کشاورزی آذربایجانغربی با رسیدن به این سطح از مکانیزاسیون از بابت نیروی محرکه در سطح کشور وضعیت مناسبی دارد، بیان کرد: با تسهیلات اعطایی در طی سال ۱۳۹۸، بهرهبرداران نسبت به خرید ۵۱۰ دستگاه تراکتور، ۱۳ دستگاه کمباین و ۷۸۷ دستگاه ادوات کشاورزی اقدام کردند.
رییس اداره امور فناوریهای مکانیزه کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: هماکنون ۴۶ هزار و ۳۹۵ دستگاه تراکتور در استان از انواع مختلف در اختیار بخش کشاورزی است و در کنار آن هزار و ۶۸ دستگاه کمباین و ۱۶۲ هزار دستگاه ادوات دنبالهبند نیز در این استان فعالیت میکند.
وی گفت: در سال جاری نیز حدود هزار و ۴۰ میلیارد ریال اعتبار مکانیزاسیون به استان اختصاص یافته است که تاکنون ۴۵ درصد آن جذب شدهاست.
علیوند با بیان اینکه استفاده از ادوات دنبالهبند بخش کشاورزی در اجرای عملیات مکانیزه مورد نیاز محصولات زراعی و باغی تأثیر شگرفی دارد، ادامه داد: ۱۳۱ هزار دستگاه از این ادوات در زراعت و باغبانی و بقیه در مرغداریها و در بخش دام و طیور هماکنون مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه افزایش بهرهوری موجب مصرف بهینه انرژی، بذر و سایر نهاده ها میشود، گفت: افزایش کمی و کیفی تولید محصولات کشاورزی از دیگر مزایای افزایش سطح مکانیزاسیون است.
از مجموع ۱۱۸ میلیون تن محصولات کشاورزی تولیدی در کشور حدود ۶ میلیون تن در آذربایجانغربی و در سطح ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان تولید میشود؛ عمدهترین تولیدات این استان شامل سیب درختی، چغندرقند و گندم است.