سنندج - ایرنا - مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان گفت: ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت این استان در حال حاضر به ۷۸.۷۴ درصد رسیده است که قبل از سال ۹۲ این میزان ۱۶.۳۷ درصد بود.

فردین سعیدی شامگاه یکشنبه در نشست با فرماندار ویژه سقز با تشریح آمار شاخص‌های اینترنت در کردستان، اظهار داشت: هم اکنون ۲ میلیون و ۱۱۸ هزار خط تلفن همراه در استان وجود دارد که بیشتر از آمار جمعیت کردستان است.

وی اضافه کرد: پیش از آغاز به کار دولت یازدهم و دوازدهم، یک هزار کیلومتر فیبر نوری در استان اجرا شده بود که این میزان در حال حاضر ۲ هزار و ۵۵۴ کیلومتر است، که فقط ۸۵۰ کیلومتر آن در سال گذشته اجرا شده است.

 وی با اشاره به ضرورت برخورداری مدارس شهرها و روستاها از اینترنت پرسرعت، افزود: برای این مهم در سه سطح برنامه ریزی انجام شده است که تمام مدارس شهری از این امکان بهره‌مند و روستاهایی که دارای بسترهای لازم هستند از اینترنت پرسرعت استفاده خواهند کرد.

سعیدی با اشاره به هزینه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دوران کرونا برای ارایه خدمات اینترنت رایگان، تاکید کرد: ارایه فیبر نوری رایگان به دانشگاهای استان کردستان از دیگر برنامه ای وزارتخانه است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان، کوهستانی بودن منطقه، سرقت تجهیزات مخابراتی در استان، عقب افتادگی ها قدیم استان و سرعت و شتاب توسعه فناوری اینترنت را از دلایل عدم توان پاسخگویی وزارت ارتباطات به نیازهای مردم در استان برشمرد.

بیش از سه هزار کیلومتر شبکه فیبر نوری در روستاهای کردستان اجرا شد

مدیر مخابرات منطقه کردستان گفت: سه هزار و ۹۰۰ کیلومتر شبکه فیبر نوری روستایی در مناطق مختلف این استان با هدف ارایه خدمات مطلوب به روستاییان اجرا شده است.

آزاد حکمت با اشاره به تفکیک وظایف اداره کل مخابرات با اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات و اینکه قطع ارتباط، عدم آنتن دهی و هم شنوایی از وظایف مخابرات است، افزود: در روستاهایی که امکانات و بستر فراهم است، خدمات متنوعی ارائه می‌دهیم.

حکمت در ارتباط با اقدامات انجام شده این دستگاه در طول عمر دولت تدبیر و امید اضافه کرد: از سال ۹۲ به بعد ظرفیت شبکه انتقال مخابرات ۵۲ برابر افزایش یافته ولی چون سطح استفاده بالا رفته این میزان کافی نیست بنابراین در تلاشیم بسترهای لازم برای افزایش سطح خدمات را ارتقا دهیم.

مدیرکل مخابرات کردستان یادآور شد: در حال حاضر ۲۷۰ هزار مشترک تلفن همراه در سقز از خدمات این دستگاه استفاده می کنند و ۶۱ روستا دارای اینترنت آی دی اس ال و ۶۱ روستا دارای اینترنت پر سرعت هستند.

بهره‌مندی از اینترنت پرسرعت، مطالبه جدی روستاییان است

فرماندار ویژه سقز نیز در این دیدار خواستار تلاش دستگاه های خدماتی برای بهره مندی بیشتر روستایان از اینترنت پرسرعت شد و بر تقویت زیرساخت ها برای آنتن دهی مناسب تلفن همراه و رفع مشکل هم پوشانی تلفن ثابت تاکید کرد.

کامیل کریمیان با اشاره به تعداد زیاد روستاها و گستردگی بخش‌های شهرستان بر تسریع در ساز وکار مناسب جهت بهره مندی روستاییان از پوشش مناسب تلفن همراه بویژه در بخش‌های امام و سرشیو و روستاهای میگ و سیانزار در جاده سوته - بانه تاکید کرد.

برخورداری روستاهای کردستان از اینترنت پرسرعت مطلوب نیست

نماینده مردم شهرستان های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به تاثیر فناوری بویژه اینترنت بر زندگی مردم، برخورداری از اینترنت پرسرعت را از مطالبه‌های جدی موکلان خود در این دو شهرستان اعلام کرد.

بهزاد رحیمی با اشاره به قوانین موجود در حوزه برنامه ششم توسعه مبنی بر ضرورت بهرمندی ۸۰ درصد از روستاها از اینترنت پرسرعت برای ارایه خدمات الکترونیکی، یادآور شد: استان کردستان و بویژه شهرستان های سقز و بانه فاصله زیادی با وضع مطلوب دارند و رسیدن به مطلوب ها، باعث افزایش رضایتمندی مردم می‌شود.

رحیمی با اشاره به آموزش در بستر الکترونیک و فضای مجازی در روستاها بر تسریع در اجرای برنامه های لازم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و زیرمجموعه های این وزارتخانه در استان تاکید کرد افزود: افزایش قیمت بسته های اینترنت اپراتورها باعث بالا رفتن میزان نارضایتی مردم شده است.

سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.