اسلام‌آباد - ایرنا - تازه‌ترین گزارش سازمان ملل درخصوص تحرکات عناصر تروریستی در جنوب آسیا، حاکی از سازماندهی قابل توجه تروریست‌های داعش در هند، حضور عناصر القاعده در استان‌های افغانستان و تحرکات تروریست‌های وابسته به گروه پاکستانی تحریک طالبان است.

به گزارش ایرنا، رسانه‌های پاکستانی روز دوشنبه با انتشار بیست و ششمین گزارش تحلیلی سازمان ملل درباره تروریسم نوشتند: حدود ۶ هزار تروریست وابسته به گروه غیرقانونی تحریک طالبان پاکستان موسوم به (تی تی پی) در افغانستان حضور دارند و بیشتر آنان نیز به داعش ملحق شده‌اند.

گزارش سازمان ملل درحالی گویای تشدید تحرکات عناصر تروریستی در شبه قاره و کشورهای پیرامون آن است که به تازگی سرکرده گروه تروریستی تحریک طالبان در فهرست تحریم‌های کمیته تحریم شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت.

تحرکات داعش و القاعده

در این گزارش آمده است: تروریست‌های خارجی از جمله عناصر تحریک طالبان که دارای پایگاه‌های مخفی در داخل افغانستان هستند، تهدید جدی برای هردو کشور پاکستان و افغانستان محسوب می‌شوند. تعداد عناصر گروه پاکستانی تحریک طالبان بین ۶  تا ۶ هزار و ۵۰۰ نفر تخمین زده می‌شود.

تحریک طالبان پاکستان طی سال‌های اخیر به نگرانی جدید رهبران سیاسی و نظامی این کشور تبدیل شده، عملیات این تروریست‌ها در کنار حملات گروه‌های غیرقانونی جماعت الاحرار، لشکر الاسلام و شورشیان گروه‌های بلوچ طی چند ماه گذشته موجب جان باختن ده‌ها نفر از نیروهای امنیتی و غیرنظامیان در پاکستان شده است.

همچنین گزارش سازمان ملل حاکی از حضور قابل توجه تروریست‌های داعش در ایالات کرالا و کارناتاکا در هند است. به علاوه اعضای گروه القاعده شبه قاره زیر چتر گروه تحریک طالبان در ولایات نیمروز، هلمند و قندهار افغانستان دست به عملیات می‌زنند.

سازمان ملل هشدار داد که در کنار تحرکات داعش، تروریست‌های القاعده شاخه شبه قاره که تعداد آنان بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر برآورد می‌شود، درحال برنامه ریزی برای انجام عملیات در منطقه جنوب آسیا هستند.

سال گذشته میلادی داعش مدعی تاسیس ولایت در هند موسوم به ولایت هند شد، این درحالی بود که درگیری‌ها میان نیروهای امنیتی هند و تروریست‌ها در برخی از مناطق این کشور از جمله کشمیر وارد مرحله جدیدی شده بود.

علاوه بر این گروهک تکفیری داعش مسؤولیت حمله انتحاری روز ششم فروردین ماه امسال به معبد سیک‌های افغانستان در شهر کابل را برعهده گرفته بود درحالی که گفته شد مهاجم انتحاری هندی تبار بوده است.

پنج روز بعد از این عملیات تروریستی، روزنامه هندی "ایندین اکسپرس" گزارش داد که یکی از عوامل اصلی حمله به معبد سیک‌ها در کابل، یک عضو هندی گروه تروریستی داعش بوده است.

تحرکات عناصر داعش در پاکستان به رغم انکار مقامات این کشور مبنی بر نبود هرگونه ردپای این گروهک تکفیری، طی ماه‌های اخیر نیز افزایش داشته است.

داعش اواخر دیماه سال گذشته مسئولیت عملیات انتحاری در شهر «کویته» مرکز ایالت بلوچستان پاکستان را برعهده گرفت که دست کم ۱۵ کشته و ۲۰ زخمی برجای گذاشته بود.

مقامات دولتی و امنیتی پاکستان همواره وجود داعش و حتی ردپای همدستان آنان در این کشور را رد کرده‌اند در حالی که دایره مبارزه تروریسم پاکستان بیست و هشتم اردیبهشت ماه امسال از کشته شدن ۴ تروریست داعشی در ایالت پنجاب خبر داد.