قم- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی قم گفت: یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار جمعیت گوساله و بز تحت پوشش انواع واکسیناسیون دامی قرارگرفته که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۶۹ درصد افزایش عملیات بوده است.

مهدی رفیعی محمدی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ علت این افزایش را مناسب بودن شرایط جوی برای پرورش و همچنین مسائل اقتصادی مرتبط با دام سبک عنوان کرد.

وی اضافه کرد: ۱۷۰ هزار راس دام سنگین نیز واکسیناسیون شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۸ درصد کاهش‌یافته و علت آن کاهش جمعیت دام سنگین به‌ویژه دام پروار به دلیل مسائل اقتصادی می‌باشد.

وی خاطرنشان کرد: اپیدمی بیماری که فراگیر باشد در استان گزارش نشد و فقط تعداد کمی بیماری نسبت به سال گذشته افزایش داشته که دلیل آن ورود دام از استان‌های دیگر می‌باشد.

رفیعی افزود: بیماری لمپی اسکین که واگیردار نیز می‌باشد، ‌۸۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش‌یافته و موردی از ابتلای دام به بیماری‌های شاربن و هاری گزارش نشده است.

به گفته وی، واکسن‌های دامی با وجود شرایط خاصی که به دلیل تحریم حاکم است، به میزان کافی تامین شده است.

وی بیان کرد: جمعیت گوسفند و بز در سال گذشته ۴۳۰ هزار راس بوده که با توجه به وضعیت مناسب پروش دام سبک، انتظار می‌رود جمعیت آن امسال افزایش یابد.

مدیرکل دامپزشکی قم افزود: از سوی دیگر جمعیت دام سنگین ۱۱۷ هزار راس شامل ۲۴ هزار راس دام شیری و ۹۴ هزار راس دام پرواری بوده که جمعیت دام پرواری به دلیل شرایط اقتصادی امسال کاهش پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۳۸ هزار تُن گوشت قرمز، ۳۳۶ تُن عسل و ۱۵۶ هزار تُن شیر تولیدشده است.

واکسیناسیون ۵۰ هزار دام سبک علیه تب مالت

وی با بیان این‌که در حال‌حاضر واکسیناسیون تب مالت بره و بزغاله ماده سن سه تا ۶ ماه در حال انجام است، گفت: با توجه به این‌که واکسیناسیون باید در همین سن و ماه‌های تیر و مرداد انجام شود، از دامداران درخواست داریم برای واکسیناسیون رایگان دام اقدام کنند و با اکیپ‌های دامپزشکی همکاری داشته باشند.

به گفته رفیعی، این طرح از اواسط خردادماه آغازشده و تا اواسط شهریورماه به‌صورت رایگان ادامه دارد و پیش‌بینی می‌شود ۵۰ هزار راس بره و بزغاله در این طرح به‌صورت رایگان واکسینه شود.

وی خاطرنشان کرد: تب مالت بیماری مشترک انسان و دام است و باعث سقط‌جنین دام می‌شود و بهترین راه پیشگیری واکسیناسیون می‌باشد. /