مشهد- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از ابتدای اسفندماه پارسال تاکنون بیش از ۸۵ هزار نفر به مراکز خدمات جامع سلامت استان مراجعه کردند که از این تعداد ۲۳ هزار نفر توسط پزشک معاینه شده و ۲ هزار و ۳۸۵ نفر درمان‌های سرپایی دریافت کردند.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر مهدی قلیان اول با بیان اینکه به منظور گسترش خدمات رسانی به بیماران مبتلا یا مشکوک به کووید ۱۹ تعداد مراکز خدمات جامع سلامت افزایش یافته است افزود: در حال حاضر روزانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ تست کووید ۱۹ برای مراجعین سرپایی در این مراکز انجام می‌شود.
وی در نشست قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا ادامه داد: در حال حاضر ۳۶ مرکز خدمات جامع سلامت ویژه بیماران کرونایی در مناطق زیرپوشش این دانشگاه از ساعت هشت تا ۲۲ فعال است که از این تعداد ۱۶ مرکز در مشهد به مراجعین خدمات رسانی دارند و قرار است این تعداد به ۱۹ مرکز افزایش یابد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به منظور گسترش برنامه‌های بیماریابی، آزمایشگاه مرجع سل بیمارستان شریعتی مشهد به تست ویروس کرونا اختصاص یافته و در حال حاضر روزانه ۲۵۰ تست در این مرکز انجام می‌شود و علاوه برآن روزانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ تست از مراجعین سرپایی در مراکز خدمات جامع سلامت ویژه کرونا به آزمایشگاه‌ها ارسال می‌گردد.

وی با بیان اینکه در کنار خدمات رسانی به بیماران کرونایی، مراقبت‌های بهداشتی از جمعیت زیرپوشش نیز همواره مورد توجه قرار داشته ‌است افزود: در این راستا ۱۵ مرکز خدمات جامع سلامت ویژه مادران باردار و واکسیناسیون کودکان در مناطق زیرپوشش این دانشگاه اختصاص یافته که موجب شده واکسیناسیون کودکان مرتب انجام شود.
دکتر قلیان ادامه داد: بر اساس اعلام وزارت بهداشت با شیوع کرونا میانگین واکسیناسیون در کشور ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یافته که این میزان در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد کمتر از پنج درصد است.

وی با بیان اینکه در دور نخست غربالگری چهار میلیون و ۸۳۰ هزار نفر از جمعیت ساکن مناطق زیرپوشش این دانشگاه از نظر کرونا غربالگری شدند گفت: در دور دوم غربالگری نیز تاکنون ۸۵ درصد جمعیت، زیرپوشش غربالگری قرار گرفته‌اند و بر اساس برنامه ابلاغی به مراکزخدمات جامع سلامت این برنامه هر سه هفته یک بار باید اجرا شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه از زمان شیوع ویروس کرونا ، برنامه‌های مراقبت مرزی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دستور کار قرار گرفت افزود: در این راستا دستگاه‌های تب سنج حرارتی که توسط تولید کنندگان داخلی بومی سازی و تولید شده در منطقه مرزی دوغارون و فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی نژاد مشهد نصب شده و تمامی مسافران مورد سنجش و بیماریابی قرار می‌گیرند.

براساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۹۳ هزار و ۶۰۶ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت ۲۱۲ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان‌باختگان کرونا در کشور به ۱۵ هزار و ۹۱۲ نفر رسیده است.

همچنین تاکنون ۲۵۵ هزار و ۱۴۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.