به گزارش شبکه خبری مصریالیوم، وزیر خارجه عربستان امروز وارد قاهره شد تا با مقامات مصری درباره مسائل مختلف در راس آن، لیبی گفتوگو کند.
بن فرحان پس از دیدار با سامح شکری همتای مصریاش در کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت: ما درباره امور منطقه و اوضاع لیبی صحبت کردیم. ریاض به طور کامل از موضع مصر و طرح این کشور برای لیبی حمایت میکند. موضع عربستان درباره حل بحران لیبی از طریق رایزنیهای سیاسی مسالمتآمیز و برقراری آتشبس ثابت است.
بن فرحان در ادامه بر اهمیت جلوگیری از مداخلات خارجی به شکلهای مختلف در لیبی تاکید کرد و گفت: ما و مصر در این زمینه اتفاقنظر داریم و به هماهنگیهای مشترک میان دو کشور برای حل بحران لیبی ادامه خواهیم داد.
وزیر خارجه عربستان در شرایطی از مخالفت با مداخلات خارجی در لیبی صحبت میکند که ترکیه به طور مستقیم از دولت وفاق ملی لیبی حمایت مالی و نظامی میکند.
اخبار حاکی از آن است که وزیر خارجه عربستان بعد از مصر عازم الجزایر میشود تا در خصوص بحران لیبی با مقامات این کشور نیز مذاکره کند.
به دنبال دستاوردهای نیروهای دولت وفاق ملی در برابر نیروهای وابسته به ژنرال خلیفه حفتر و ابراز آمادگی آنها برای بازپسگیری شهر راهبردی سرت، عبدالفتاح السیسی رئیسجمهوری مصر طرحی برای برقراری آتشبس در لیبی ارائه داد که با مخالفت دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس روبهرو شد.
السیسی چندی بعد در واکنش به دخالتهای ترکیه در لیبی از امکان دخالت نظامی مصر در این کشور خبر داد و در همین راستا، پارلمان مصر رسما با اعزام نیرو به خارج موافقت کرد.
از سوی دیگر، ترکیه نیز اعلام کرد که به حمایت خود از دولت وفاق ملی در برابر نیروهای حفتر ادامه میدهد.
پس از سرنگونی معمر قذافی در لیبی در سال ۲۰۱۱ ، این کشور عملاً به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شده است. عربستان، روسیه ، مصر، امارات، فرانسه و یونان از ژنرال حفتر حمایت می کنند و ترکیه، قطر و ایتالیا نیز دولت فایز السراج را مورد پشتیبانی خود قرار دادهاند.